Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
28 februarie 2024, 16:00 views 505
Ce a hotărît Congresul deputaților de toate nivelurile din Transnistria
28 februarie 2024, 16:00 views 505

Ce a hotărît Congresul deputaților de toate nivelurile din Transnistria

Participanții la cel de-al VII-lea Congres al deputaților de toate nivelurile, care se desfășoară la Tiraspol, au decis să facă apel la Consiliul Federației și Duma de Stat a Federației Ruse cu solicitarea de a implementa măsuri de protecţie a Transnistriei în condiţiile creşterii presiunii din partea Republicii Moldova, ținînd cont de faptul că în regiune locuiesc permanent peste 220 de mii de cetățeni ruși și de experiența pozitivă unică a Rusiei de menținere a păcii pe Nistru, precum și de statutul de garant și mediator în procesul de negocieri.

De asemenea, s-a decis adresarea către Secretarul General al ONU, cu rugămintea de a ţine cont de drepturile inalienabile ale poporului transnistrean, garantate de normele internaţionale, de a împiedica Chișinău să încalce drepturile şi libertăţile cetăţenilor transnistreni şi de a preveni provocările care duc la o escaladare a tensiunilor.

De asemenea, s-a decis adoptarea unei adresări către participanții la procesul internațional de negocieri în formatul "5+2".

În același timp, va fi făcut un apel către Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) pentru a influența conducerea de la Chișinău să revină la un dialog adecvat în cadrul procesului internațional de negocieri și să asigure condițiile pentru o soluționare civilizată a conflictului.

De asemenea, s-a decis adoptarea unui apel către Adunarea Interparlamentară a statelor membre ale CSI pentru a preveni o escaladare a conflictului pe Nistru.

În plus, s-a hotărît adresarea către Parlamentul Uniunii Europene solicitîndu-i să depună eforturi pentru a preveni presiunea din partea Chișinăului şi încălcarea drepturilor şi libertăţilor transnistrenilor.

În plus, va fi adoptat un apel către Comitetul Internațional al Crucii Roșii, pentru a asigura condiţii pentru asigurarea drepturilor sociale şi umanitare, intereselor şi libertăţilor tuturor locuitorilor din Transnistria.

Cu textul integral vă puteți familiariza mai jos.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1894
Populația:
948 locuitori

Cneazevca este un sat şi comună din raionul Leova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Cîzlar, Cneazevca și Stoianovca. Localitatea se află la distanța de 36 km de orașul Leova și la 76 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 948 locuitori. Satul Cneazevca a fost menționat documentar în anul 1894.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.