Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
28 februarie 2024, 09:30 views 435
Primul comentariu al Tiraspolului după zvonurile privind aderarea regiunii la Rusia
28 februarie 2024, 09:30 views 435

Primul comentariu al Tiraspolului după zvonurile privind aderarea regiunii la Rusia

Tiraspolul neagă că va cere alipirea regiunii transnistrene la Federația Rusă, la „congresul deputaților de toate nivelurile”, care urmează să aibă loc mîine, 28 februarie. „Provocatori” – așa i-a numit vicepreședinta consiliului suprem nerecunoscut de la Tiraspol, Galina Antiufeeva, pe cei care au lansat zvonul.

Aceasta este prima reacție oficială din stînga Nistrului, după ce opozantul transnistrean Ghenadie Ciorba a anunțat, acum cîteva zile, că regiunea transnistreană se pregătește să ceară aderarea la Rusia, pe 28 februarie, și că cererea va fi acceptată de Putin, fapt despre care ar urma să anunțe într-un discurs public o zi mai tîrziu, pe 29 februarie.

Antiufeeva susține, că așa-numitul congres al deputaților ar putea lansa un apel, mîine, în adresa Rusiei, a UE și nu doar, cu cererea de a atrage atenția „la presiunea economică a Republicii Moldova împotriva Transnistriei”.

„Trebuie să construim relații pașnice și să menținem pacea pe pămîntul nostru pentru a asigura toate drepturile și libertățile cetățenilor noștri. S-ar putea organiza un congres în acest sens pentru a atrage atenția asupra acestui lucru, pentru a arăta că nu vom permite asemenea presiuni. Sunt sigură că vom fi auziți și că se vor lua măsuri”, a declarat Galina Antiufeeva presei.

Amintim că liderul nerecunoscut al regiunii transnistrene Vadim Krasnoselski a convocat, pentru data de 28 februarie, congresul „deputaților de toate nivelurile”, pentru a discuta despre consecințele introducerii taxelor vamale pentru companiile din regiunea transnistreană, care ar „înrăutăți” situația socio-economică a locuitorilor din stînga Nistrului.

Chișinăul a anunțat că urmărește „cu atenție” situația din regiunea transnistreană și a adăugat că la moment „nu există temei” care să indice că situația din stînga Nistrului s-ar putea deteriora.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Tiraspol , Rusia , aderare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1738
Populația:
484 locuitori

Valea Adîncă este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Constantinovca și Valea Adîncă. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Camenca și la 120 km de Chișinău. Populaţia satului Valea Adîncă alcătuia 484 de locuitori în anul 2012. Satul Valea Adîncă a fost menționat documentar în anul 1738.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.