Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
05 iunie 2012, 17:15 views 6452
05 iunie 2012, 17:15 views 6452

Festivalul sarmalelor la Micăuți

De Duminica Mare, în satul Micăuţi, raionul Străşeni, s-a desfăşurat Festivalul Sarmalelor, relatează prime.md. Gospodinele s-au întrecut în prepararea acestor bucate.

La eveniment au participat gospodine din 14 sate. Deşi deliciul zilei au fost sarmalele, mesele gospodinelor au fost pline cu de toate. Gospodinele din Micăuți atrag atenţia publicului prin ingeniozitate. Femeile au prezentat la festival o compoziţie gastronomică, formată din rățuște pe lac și găini îmbrobodite.

De Duminica Mare, pe la porți atîrnă ramuri de nuc și tei. Oamenii spun că astfel, gospodăriile lor sunt protejate de cele rele. Ieri, în mai multe localităţi a fost sărbătorit hramul satului.

 

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1660
Populația:
1316 locuitori

Pînzăreni este un sat şi comună din raionul Făleşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Pînzărenii Noi și Pînzăreni. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Fălești și la 150 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1316 oameni. Satul Pînzăreni a fost menționat documentar în anul 1660.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.