Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
27 octombrie 2015, 17:28 views 9944
27 octombrie – o zi cu negru în calendar pentru soroceni
27 octombrie 2015, 17:28 views 9944

27 octombrie – o zi cu negru în calendar pentru soroceni

O explozie puternică în seara din 27 octombrie 2007 a distrus din temelie un bloc cu cinci etaje de pe strada Ștefan cel Mare, or. Soroca. În urma acestei explozii au decedat, mai multe persoane.

Pe teritoriul unde se afla acea clădire a fost înălțat un monument dedicat memoriei oamenilor care au decedat în tragica deflagrație.În fiecare an, autorităţile administraţiei publice locale, familia, rudele, dar și prietenii celor decedați la data producerii tragediei, vin să depună flori la locul unde și-au pierdut viața cei apropiați sufletului.

Sursa: provincial.md

Cuvinte cheie:

explozie , blocuri de locuit , moarte

Comentarii

 (1)
  • #1 Vadim Răspunde Citează selecţia
    Я сорочанин и хочу написать что монумента там нет (на территории этого здания), а на месте того дома просто кусты, мусор, и всё это просто ограждено забором из профнастила, вот так...
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1632
Populația:
2507 locuitori

Fundul Galbenei este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Fundul Galbenei este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Hîncești și la 33 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2507 oameni. Satul Fundul Galbenei a fost menționat documentar în anul 1632.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.