20 mai 2022, 15:45 Rubrica vizitatorilor-autori views 2074
FAU – în Transnistria, FAR – în Moldova de pe malul drept?
Foto: timpul.md
20 mai 2022, 15:45 Rubrica vizitatorilor-autori views 2074

FAU – în Transnistria, FAR – în Moldova de pe malul drept?

Recent, în emisia postului PRO TV Chisinau, președintele parlamentului Igor Grosu a declarat, că dacă Moldova se va pomeni atrasă într-un conflict militar, conducerea țării va cere ajutorul vecinilor.

Grosu a mai spus că Chișinăul este gata pentru “orice scenariu”, că reieșind din aceste scenarii autoritățile moldovenești se află “într-un dialog permanent cu partenerii noștri, cu vecinii noștri”, însă la moment nu va dezvălui toate detaliile , dat fiind că este “o informație secretă”.

“Noi trebuie să facem tot posibilul pentru a ne apăra țara, și noi o vom apăra cu mijloacele de care dispunem și cu sprijinul vecinilor noștri”, - a declarat Grosu.

Ce-i drept, în cadrul aceleiași emisiuni spicherul a menționat, că un asemenea scenariu este unul “ipotetic” și că “toate analizele arată că trupele rusești din Transnistria nu au suficient potențial pentru a începe careva acțiuni militare de sine stătător, mai ales că vedem că aceste două regiuni [regiunile Odesa și Nicolaev din Ucraina– nota red.] au fost bine fortificate”.

Între timp, după vizita întreprinsă în Ucraina de Igor Grosu și Lilian Carp, președintele comisiei parlamentare pentru securitate națională, pe canalele ucrainene de telegram tot mai des apar informații despre aceea că Ucraina trebuie să “vină în ajutor” fraților moldoveni. Dar pentru aceasta, scrie ct ЗеРада, “trebuie ca autoritățile moldovene să decidă în acest sens”. Reieșind din ultimele noutăți, continuă canalul de telegram, “moldovenii încet dar sigur merg pe această cale ”.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

 

 

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

FAU , Transnistria , FAR , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1425
Populația:
4189 locuitori

Crihana Veche este un sat şi comună din raionul Cahul. Crihana Veche este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Cahul și la 180 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 4189 de oameni. Satul Crihana Veche a fost menționat documentar în anul 1425.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.