Mergi spre compartimentul: Meşteşuguri populare
10 septembrie 2012, 10:40 Meşteşuguri populare views 11918
10 septembrie 2012, 10:40 Meşteşuguri populare views 11918

Tîrgul olarilor de la Iurceni

Vase, ulcioare și figurine din lut. Toate au fost expuse la tîrgul olarilor din satul Iurceni, raionul Nisporeni. Zeci de meșteri populari, atît localnici, cît și din România, au impresionat vizitatorii cu lucrările lor.

Festivalul a adunat sute de oameni, dornici  de a admira și de a cumpăra obiecte din lut. Meșterii și-au expus creațiile, sperînd că  vor impresiona vizitatorii.

Meșterii spun că la baza confecționării vaselor din lut stă o adevărată tehnologie. Unii au avut ocazia să învețe secretele  acestei meserii în străinătate. Vasile Goncear, care provine dintr-o dinastie de olari, s-a întors din Italia și continuă să creeze acasă.

Potrivit organizatorilor, la festival au  participat circa 100 de meșteri populari, iar prețul obiectelor variază între 10 și 5000 mii de lei. Festivalul Olarilor a ajuns la cea de-a  24-a editie.

Sursa: protv.md

Cuvinte cheie:

tradiții , meșter , tirg

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1698
Populația:
675 locuitori

Bobeica este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Bobeica, Draguseni și Dahnovici. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Hîncești și la 50 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 675 de oameni. Satul Bobeica a fost menționat documentar în anul 1698.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.