Mergi spre compartimentul: Artele plastice
15 octombrie 2013, 12:30 Artele plastice views 9441
15 octombrie 2013, 12:30 Artele plastice views 9441

Expoziţii de pictură şi gravură, inaugurate de Hramul Chişinăului

Foto: trm.md

Programul cultural al Hramului oraşului este înnobilat de două expoziţii de excepţie, care au fost inaugurate, la 14 octombrie, la Galeria "Constantin Brîncuşi" din capitală. Este vorba despre expoziţia personală a artistului plastic Leonid Popescu, intitulată "Calea printre ziduri", şi cea de-a treia ediţie a Bienalei Internaţionale de Gravură, informează trm.md.

Nu este întîmplător faptul că Leonid Popescu îşi inaugurează expoziţia "Calea printre ziduri" de Hramul Chişinăului. Artistul a zugrăvit Catedrala Mitropolitană, dar şi interiorul, exteriorul altor biserici, mănăstiri din Republica Moldova, România şi Ucraina.

Numeroşi vizitatori au contemplat lucrările. Prilejuită de aniversarea a 60-a a artistului, expoziţia reuneşte lucrări de pictură şi de grafică din diferite perioade ale vieţii sale.

În expoziţie sunt prezentate 170 de lucrări. "Calea printre ziduri " a lui Leonid Popescu poate fi văzută pînă pe 27 octombrie.

În aceeași zi la Galeria "Constantin Brîncuşi" a fost inaugurată cea de-a treia ediţie a Bienalei Internaţionale de Gravură, la care participă artişti din şase ţări.

De obicei, în ziua de luni, Centrul expoziţional "Constantin Brîncuşi" este închis pentru vizitatori, excepţie fiind Hramul capitalei, cînd artiştii au decis să se includă în programul cultural şi să imprime sărbătorii mai multă culoare.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

expoziție , pictura , Chisinau

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1920
Populația:
182 locuitori

Calinovca este un sat din cadrul comunei Crasnîi Vinogradari din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Dubăsari și la 42 km de Chișinău. Conform datelor din anul 1998, populaţia satului constituia 182 de oameni. Satul Calinovca a fost întemeiat în anul 1920.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.