Mergi spre compartimentul: Artele plastice
12 august 2015, 14:53 Artele plastice views 11304
O expoziţie a pictoriţei Otilia Tarlapan a fost vernisată la Centrul „C. Brâncuşi”
Foto: facebook.com/otilia.tarlapan
12 august 2015, 14:53 Artele plastice views 11304

O expoziţie a pictoriţei Otilia Tarlapan a fost vernisată la Centrul „C. Brâncuşi”

La Centrul Expoziţional „Constantin Brâncuşi" a avut loc astăzi vernisajul expoziţiei „Spectru" a pictoriţei Otilia Tarlapan, informează MOLDPRES.

Expoziţia cuprinde peste 40 de lucrări de grafică şi pictură, realizate de către autoare în ultimii ani.

Solicitată de MOLDPRES, criticul de artă Eleonora Sîdnic, moderatoarea manifestării a menţionat că expoziţia este una reprezentativă şi are o valoare de sinteză.

„În această expoziţie găsim doar o mică parte din tot ce a creat Otilia Tarlapan - portrete, naturi statice, motive florale, care denotă cunoaşterea alfabetului plastic, grafică de carte. Autoarea posedă simţul culorii şi are un gust estetic cu totul aparte. De asemenea, ea este pasionată de designul interior", a subliniat Eleonora Sîdnic.

Potrivit sursei citate, o atenţie deosebită merită lucrările de grafică ale Otiliei Tarlapan, lucrări cu care a ilustrat o bună parte din cărţile tatălui său, scriitorul Efim Tarlapan.

La rîndul său, vicepreşedintele Uniunii Artiştilor Plastici din Moldova Ghenadie Jalbă a afirmat că pînzele Otiliei Tarlapan emană multă lumină şi căldură sufletească.

Otilia Tarlapan s-a născut pe 15 iunie 1975 în oraşul Chişinău în familia scriitorilor Efim Tarlapan şi Zinaida Cenuşă. A absolvit Liceul „D. Alighieri" din Chişinău, Şcoala de Arte Plastice şi Universitatea „Babeş Bolyai" din Cluj-Napoca, România. În ultimii ani activează în Suedia.

Expoziţia va fi deschisă pînă pe 27 august.

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

expoziție , pictor , arta , Chisinau

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1872
Populația:
52 locuitori

Bogdanovca este un sat din cadrul comunei Iserlia, raionul Basarabeasca. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Basarabeasca și la 68 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 52 de oameni. Satul Bogdanovca a fost menționat documentar în anul 1872.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.