Mergi spre compartimentul: Artele plastice
13 decembrie 2013, 11:59 Artele plastice views 6682
13 decembrie 2013, 11:59 Artele plastice views 6682

Expoziţie de portrete ale pictorului Emil Childescu

Foto: prime.md

"Oamenii secolului XX" şi-au dat întîlnire la muzeul de artă la o expoziţie de pictură marca Emil Childescu. Maestrul şi-a prezentat public portretele realizate de-a lungul activităţii sale. Zeci de admiratori ai operei artistului plastic s-au înghesuit în sălile muzeului de Arte, pentru a-i admira creaţia.

Deşi este renumit prin peisajele sale, maestrul Emil Childescu şi-a scos de această dată în public doar portretele. Artistul plastic şi-a pictat în pînză apropiaţii şi prietenii, pe care i-a invitat în atelier. Printre aceştia s-a numărat şi Gheorghe Mustea.

„Am alergat după el aproape doi ani şi l-am pictat în trei ore. L-a prins odată în atelier", spune pictorul.

Mai mulţi dintre cei veniţi la vernisaj şi-au găsit portretele printre exponate.

În aproape jumătate de secol de activitate, maestrul a organizat zeci de expoziţii în toată lumea. Lucrările sale au ajuns la Washington, New York, Madrid, Istanbul şi Moscova.

Emil Childescu are 76 de ani. Este deţinătorul titlului de Maestru în Artă, iar acum un an a fost decorat cu Ordinul Republicii.

Sursa: prime.md

Cuvinte cheie:

pictor , expoziție , cultura

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1723
Populația:
1569 locuitori

Cupcui este un sat şi comună din raionul Leova. Cupcui este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Leova și la 91 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1569 de oameni. Satul Cupcui a fost menționat documentar în anul 1723.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.