Mergi spre compartimentul: Teatrul
05 septembrie 2013, 10:36 Teatrul views 11818
05 septembrie 2013, 10:36 Teatrul views 11818

La Chişinău se va desfăşura festivalul-concurs internațional „Maria Bieşu”


Foto: trm.md

Cea de-a 21- a ediţie a Festivalului – Concurs Internaţional "Maria Bieşu" va începe pe 6 septembrie la Teatrul Naţional de Operă şi Balet, anunță tv7.md. La eveniment vor fi prezentate şapte spectacole şi vor participa artişti din 8 ţări. Protagoniştii, în majoritatea reprezentaţiilor, vor fi interpreţi de peste hotare. În premieră, în acest an, deschiderea festivalului va culmina cu o proiecţie video pe un ecran cu leduri de mari dimensiuni.

Festivalul – Concurs Internaţional “Maria Bieşu” va începe pe 6 septembrie şi se va încheia pe 15 septembrie, cu o Gală de Premiere. În acest an, opera Aida de “Giusepe Verdi”, va da start festivalului. Totodată, în premieră, scena teatrului va fi amenajată deosebit, cu un decor inedit, unde vor fi prezentate proiecţii video pe un ecran led.

O premieră în acest an este şi numărul impresionant de participanţi. Astfel, vor fi invitate 3 teatre din Rusia, Ucraina, Franţa şi Germania. Iar potrivit directorului teatrului, Valeria Şeican, peste 200 de protagonişti vor juca în spectacolele din cadrul festivalului. Aşadar, în ediţia din acest an, melomanii vor putea viziona spectacolul coreografic “Don Quijote”, de Ludwig Minkus, opera “La Boheme”, de Giacomo Puccini, dar şi baletul în părţi “Romeo şi Julieta”. Tenorul de aur Mihai Munteanu va suţine partitura principală în rolul lui Canio.

Cheltuielile pentru organizarea festivalului concurs, în acest an, sînt de două ori mai mari, faţă de anul trecut, susţine ministrul culturii, Monica Babuc.

Biletele costă între 50 şi 300 de lei. Cu ocazia evenimentului, administraţia Teatrului de Operă şi Balet a organizat şi un concurs, la care s-au înscris 60 de concurenţi din şase ţări ale lumi. 36 au fost selectaţi, iar cîştigătorii vor fi premiaţi pe 15 septembrie la Palatul Naţional. Prima ediţie a Festivalului a avut loc în anul 1990, la iniţiativa primadonei Maria Bieşu.

Cuvinte cheie:

Festival , opera , balet , Chisinau

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1859
Populația:
728 locuitori

Pivniceni este un sat şi comună din raionul Donduşeni. Pivniceni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Dondușeni și la 234 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 728 de oameni. Satul Pivniceni a fost menționat documentar în anul 1859.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.