Mergi spre compartimentul: Teatrul
19 iunie 2013, 15:10 Teatrul views 9123
19 iunie 2013, 15:10 Teatrul views 9123

Teatrul Naţional de Operă şi Balet încheie stagiunea cu opereta "Liliacul"


Foto: moldpres.md

Teatrul Naţional de Operă şi Balet "M. Bieşu" va juca în premieră la 20 şi 23 iunie opereta "Liliacul" de Johann Strauss-fiul, informează MOLDPRES.

Vladimir Dragoş, directorul artistic al Operei Naţionale, a specificat la o conferinţă de presă, că artiştii instituţiei pe care o conduce vor aduce în scenă spectacolul muzical "Liliacul" în limba moldovenească.

Dragoş a menţionat că, "de obicei, pe scenele mari din lume opereta "Liliacul" se joacă în germană. De la fondarea Teatrului Naţional de Operă şi Balet, în anul 1956, opereta "Liliacul" a fost prezentată la Chişinău în trei versiuni: în germană, rusă sau engleză".

Valeria Şeican, directorul general al teatrului, a subliniat că în "Liliacul" maestrul Mihai Timofti este prezentat în dublă postură - în calitate de regizor al spectacolului şi ca actor, interpretînd rolul lui Frosch.

Cu opereta "Liliacul", Opera Naţională îşi încheie stagiunea 2012-2013. Stagiunea 2013-2014 va fi inaugurată în septembrie, cu Festivalul Internaţional al Vedetelor de Operă şi Balet "Maria Bieşu", notează MOLDPRES.

Cuvinte cheie:

opera , teatru , balet

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1640
Populația:
231 locuitori

Mălcăuţi este un sat din cadrul comunei Dărcăuţi, raionul Soroca. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Soroca și la 196 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 231 de oameni. Satul Mălcăuți a fost menționat documentar în anul 1640.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.