Mergi spre compartimentul: Teatrul
25 mai 2013, 14:48 Teatrul views 9138
25 mai 2013, 14:48 Teatrul views 9138

Un spectacol dedicat maestrului Vladimir Dragoş va avea loc duminică la Chişinău


Foto: moldpres.md

Un spectacol muzical de operă, dedicat lui Vladimir Dragoş, Artist al Poporului, va avea loc duminică, 26 mai, la Teatrul Naţional de Operă şi Balet "M. Bieşu", informează MOLDPRES.

Spectacolul "Rigoletto" de G. Verdi se va juca cu începere de la ora 16.00. În calitate de dirijor, va evolua Friedrich Pfeiffer de la Viena. Maestrul Vladimir Dragoş a împlinit la 1 martie anul curent 70 de ani.

Astăzi, Opera Naţională va relua piesa "Alexandru Lăpuşneanu" de Gh. Mustea (ora 15.00).

Teatrul "E. Ionesco" va prezenta la 24, 25 şi 26 mai comedia "Iubirea la proşti" după F. Veber (ora 19.00).

Teatrul Naţional "M. Eminescu" va relua marţi, 28 mai, piesa "Storcătorul de fructe" de I. Cilaki (ora 18.00).

Teatrul "S Uliţî roz" va juca sîmbătă şi duminică spectacolul "Equus" de P. Scheffer (ora 18.00).

Teatrul de Păpuşi "Licurici" va prezenta sîmbătă piesa "Jocuri magice", iar duminică - "Răţuşca cea urîtă". Teatrul de Păpuşi "Guguţă" va relua duminică spectacolul "Hîrzobul". Începutul spectacolelor - ora 11.00.

Un concert de caritate pentru susţinerea bolnavilor cu epidermoliză buloasă (boala fluturaşului), va avea loc sîmbătă şi duminică în Parcul "Dendrariu", cu începere de la ora 12.00. Vor evolua interpreţi şi dansatori din Republica Moldova.

În cadrul Festivalului de Muzică "Acasă", vineri, Filarmonica Naţională "S.Lunchevici" va găzdui un concert cu participarea Orchestrei Simfonice a Filarmonicii. În caliatea de solist la pian şi dirijor va evolua Maxim Emeliancev din Sankt Petersburg. Vor răsuna creaţii compuse de W. A. Mozart. Începutul spectacolului muzical - ora 18.00.

Sîmbătă, la Filarmonică va avea loc un concert dedicat împlinirii a 40 de ani ai Studioului coral "Lia-Ciocîrlia". Începutul spectacolului - ora 16.00.

Teatrul de Animaţie „Ţăndărică” de la Bucureşti va prezenta spectacolul "Punguţa cu doi bani" duminică, la Filarmonica Naţională "S. Lunchevici" din Chişinău. Începutul spectacolului - orele 11.00 şi 17.00.

Muzeul Naţional de Artă al Moldovei găzduieşte, pînă la 17 iunie, o expoziţie a operelor restaurate. Pînă la 26 mai, la această instituţie culturală este deschisă publicului o expoziţie de pictură a artistului Rinaldo Novali din Italia. Pînă la 10 iunie, Muzeul Naţional de Artă găzduieşte Salonul Naţional de Artă Decorativă "Cotroceni 2012".

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1930
Populația:
10 locuitori

Chirilovca este un sat din cadrul comunei Halahora de Sus, raionul Briceni. Satul se află la o distanță de 14 km de orașul Briceni și la 223 km de Chișinău. Populația satului constituie 10 locuitori. Satul Chirilovca a fost întemeiat în anul 1930, trăgîndu-și denumirea  de la numele primului gospodar stabilit în acea zonă.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.