Mergi spre compartimentul: Teatrul
21 mai 2016, 11:35 Teatrul views 6353
Teatrul „M. Eminescu” va participa la Festivalul de Teatru de la Budapesta
21 mai 2016, 11:35 Teatrul views 6353

Teatrul „M. Eminescu” va participa la Festivalul de Teatru de la Budapesta

Ministrul de Stat pentru Cultură din cadrul Ministerului Resurselor Umane al Ungariei, Péter Hoppál, a invitat trupa Teatrului Național „Mihai Eminescu" la Festivalul Internațional de Teatru de la Budapesta.

Invitația fost acceptată de către ministra Culturii, Monica Babuc, în cadrul vizitei pe care o întreprinde în Ungaria. În timpul întîlnirii oficiale dintre cei doi miniștri a fost semnat un Protocol de cooperare culturală între Moldova și Ungaria pentru o perioadă de doi ani.

În cadrul evenimentului de semnare, ministrul Culturii Monica Babuc a declarat că, documentul invocă tendința de dezvoltare și consolidare a relațiilor bilaterale de cooperare în domeniul culturii, precum și cunoașterea reciprocă a particularităților culturale al popoarelor ambelor țări care va îmbogăți mozaicul cultural național al fiecăreia.

La rândul său, ministrul de Stat Péter Hoppál a menţionat că, statul maghiar îşi doreşte întărirea cooperării în domeniul culturii cu Republica Moldova, în special în domeniul teatral, cinematografic, al artelor plastice şi al arhivelor.

Ministra Culturii, Monica Babuc a venit cu propunerea către colegii ei din Ungaria ca Teatrul Național de Operă și Balet "Maria Bieșu" să efectueze un turneu la Budapesta.

Documentul cuprinde activități ce țin de cooperarea în domeniul protejării patrimoniului cultural, editării de carte, cinematografiei, cooperării și schimbului de experiență și are drept scop extinderea și intensificarea relațiilor între organizațiile și autoritățile competente din ambele state.

Sursa: www.realitatea.md

Cuvinte cheie:

teatru , Festival , Ungaria

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1770
Populația:
3540 locuitori

Corotna este este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Corotna este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Slobozia și la 111 km de Chișinău. Populaţia satului Corotna alcătuia 3540 de oameni în anul 2002. Satul Corotna a fost menționat documentar în anul 1770.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.