Mergi spre compartimentul: Teatrul
20 februarie 2015, 16:48 Teatrul views 9099
Teatrul „Satiricus” renovat își așteaptă spectatorii
20 februarie 2015, 16:48 Teatrul views 9099

Teatrul „Satiricus” renovat își așteaptă spectatorii

Teatrul municipal „Satiricus Ion Luca Caragiale" îşi va redeschide în curând uşile după reconstrucţia capitală, începută în toamna anului 2013. Aspectul instituţiei s-a schimbat aproape în totalitate, a fost dublat numărul locurilor din sală, a fost extinsă şi modernizată scena. Teatrul va avea şi o sală mică, unde vor fi montate spectacole-experiment, relatează Mesager.

În comparaţie cu fosta sală, neîncăpătoare pentru toţi doritorii de a privi producţiile teatrale la „Satiricus", actuala sală are un număr dublu de locuri. „A apărut o scenă performantă, modernă, au apărut buzunare de scenă pentru actori, o galerie în care actorii pot circula la urgenţă din scenă în sală şi invers", afirmă Alexandru Grecu, directorul Teatrului.

Mai înainte, cei 35 de actori se înghesuiau în două cabine de machiaj, iar acum pot fi invidiaţi de actorii de la alte teatre. „Sunt ameţit, nu am cuvinte, eu lucrez 60 de ani şi aşa condiţii n-am văzut", spune Mihail Curagău, actor.

Teatrul va avea și o terasă pe acoperiş, o sală de balet, sală pentru pictorii scenografi, croitorie.

Pentru reconstrucţie au fost oferite 16 milioane de lei din bugetul municipiului Chișinău și un milion din partea Guvernului. O parte din bani sunt din încasările pentru spectacolele jucate de „Satiricus" în ultimii ani.

Inaugurarea după reconstrucţie a teatrului este preconizată pentru începutul lunii aprilie, eveniment pentru care echipa de creaţie pregăteşte patru premiere.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

teatru , reconstrucţie , Chisinau , cultura

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1588
Populația:
1558 locuitori

Frumuşica este un sat şi comună din raionul Floreşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Frumuşica și Frumuşica Nouă. Satul Frumușica se află la distanța de 22 km de orașul Florești și la 149 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1558 de oameni. Satul Frumușica a fost menționat documentar în anul 1588.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.