Mergi spre compartimentul: Teatrul
16 noiembrie 2014, 09:40 Teatrul views 9190
Teatrul din Cahul, în turneu prin ţară
Foto: newsmoldova.md
16 noiembrie 2014, 09:40 Teatrul views 9190

Teatrul din Cahul, în turneu prin ţară

Teatrul naţional muzical-dramatic B.P.Hasdeu din Cahul a organizat pînă la 19 noiembrie un turneu prin ţară, transmite agenţia News-Moldova, făcînd trimitere la Ministerul culturii al RM.

Trupa va evalua în Chişinău, Călăraşi, Bălţi, Soroca şi Drochia. Deja a fost prezentat în sala mică a Teatrului Naţional Mihai Eminescu spectacolul „Diseară e primăvară" după piesa regizorului italian Eduardo de Filippo.

În timpul turneului vor mai fi jucate spectacolele „Vine apa sau Nimfodora" de Dumitru Matcovschi, regizor Anatolie Durbală, „Suflet pentru păpuşă", regizor Anatolie Răcilă şi „Trei crai" de B.P.Hasdeu – regizor Victor Ignat.

Teatrul muzical-dramatic B.P. Hasdeu a fost fondat la Cahul în 1987. În acest răstimp, publicului i-au fost prezentate 100 de spectacole.

Sursa: newsmoldova.md

Cuvinte cheie:

Moldova , turneu , teatru

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1867
Populația:
2781 locuitori

Corneşti este un oraş în raionul Ungheni, Republica Moldova.  Amplasat în partea centrală a republicii, în zona Codrilor, oraşul Corneşti este situat la o distanţă de 80 km de Chișinău. Conform datelor anului 2003, populaţia oraşului constituia 2781 locuitori. Localitatea a fost înfiinţată în anul 1867, odată cu construcţia căii ferate Chișinău-Ungheni.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.