Mergi spre compartimentul: Teatrul
10 septembrie 2014, 16:17 Teatrul views 9450
Două teatre din Moldova au primit cîte un autobuz din partea Ungariei
Foto: moldpres.md
10 septembrie 2014, 16:17 Teatrul views 9450

Două teatre din Moldova au primit cîte un autobuz din partea Ungariei

Prim-ministrul Iurie Leancă a participat astăzi la ceremonia de transmitere a două autobuze, destinate teatrelor „Mihai Eminescu" din Chişinău şi „B. P. Hasdeu" din Cahul. Acest ajutor a fost transmis de Ambasada Ungariei în Republica Moldova, transmite MOLDPRES cu referire la Biroul comunicare şi relaţii cu presa al Executivului.

Iurie Leancă a afirmat că azi se împlinesc exact trei luni de la întîlnirea din 10 iunie, de la Guvern, cu mai mulţi reprezentanţi ai culturii, cînd una dintre doleanţele expuse a fost organizarea unor turnee în satele Moldovei. Discuţiile constructive, purtate în cadrul acelei întrevederi, au dat primele roade.

La rîndul său, Ambasadorul Ungariei Mátyás Szilágyi a subliniat că evenimentul face parte din numeroasele proiecte de dezvoltare, pe care Ungaria le realizează în Republica Moldova. „Pentru mine este o onoare, din numele Prim-ministrului ungar Viktor Orban, să transmit un ajutor culturii moldoveneşti - două autobuze, care vor uşura viaţa artistică a colectivelor teatrale. Relaţia de prietenie şi simpatie tradiţionale dintre popoarele noastre contribuie la consolidarea cooperării reciproc avantajoase în diverse sfere, iar acest proiect este încă un argument pentru intensificarea relaţiilor culturale dintre Ungaria şi Moldova", a spus Mátyás Szilágyi.

Acţiunile de dezvoltare a relaţiilor interculturale dintre cele două state includ şi organizarea expoziţiei pictorului moldovean Dumitru Peicev, în sediul Parlamentului de la Budapesta, dar şi promovarea multor altor iniţiative culturale.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

Moldova , teatru , transport , Ungaria

Comentarii

 (1)
  • #1 DeProfundis Răspunde Citează selecţia
    Господи!))) Эта  проститутка голодранка побирушка,попрошайка,мульдования,настолько нищая ,что даже ДВА автобуса театрам купить не в состоянии)))
    Тогда нах...р,театры закрывайте! Когда зад прикрыть нечем.о каких театрах речь?
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1928
Populația:
567 locuitori

Berezovca este un sat din cadrul comunei Calaraşovca, raionul Ocniţa. Satul Berezovca este situat la o distanţă de  30 km de oraşul Ocniţa şi la 259 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 567 de oameni. Satul Berezovca a fost întemeiat în anul 1928.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.