Mergi spre compartimentul: Teatrul
03 iunie 2014, 16:08 Teatrul views 12056
Teatrul Naţional de Operă şi Balet va prezenta premiera operei „Dama de pică”
Foto: moldpres.md
03 iunie 2014, 16:08 Teatrul views 12056

Teatrul Naţional de Operă şi Balet va prezenta premiera operei „Dama de pică”

Teatrul Naţional de Operă şi Balet va prezenta publicului meloman pe 5 iunie premiera spectacolului „Dama de mică", operă în trei acte scrisă de Piotr Ceaikovski după nuvela lui Alexandr Puşkin, informează MOLDPRES.

Cu această ocazie, astăzi, la Teatrul Naţional de Operă şi Balet a avut loc o conferinţă de presă, ziariştii avînd posibilitatea să asiste la repetiţia unui fragment din operă şi să discute cu artiştii care joacă în scenă.

Spectacolul „Dama de pică" în regia Eleonorei Constantinov, Artistă a Poporului şi sub conducerea muzicală a lui Andry Yurkevych va transpune pe fiecare spectator în atmosfera aristocratică a Sankt-Petersburgului de la sfîrşitul secolului XVIII.

Solicitată de MOLDPRES, regizoara spectacolului, Eleonora Constantinov a declarat că „Dama de pică" n-a fost montată de mai bine de două decenii. Este ultima şi cea mai valoroasă creaţie a lui P. I. Ceaikovski. E o operă complicată, iar muzica este superbă. În spectacol sunt antrenaţi aproape toţi artiştii operei", a afirmat Eleonora Constantinov.

Rolurile principale sunt interpretate de Igor Macarenco (Hermann), Petru Racoviţă (Eleţki), Vladimir Zaklikovski (Cekalinski), Liliana Marin (Contesa), Rodica Picireanu (Liza), Elena Gherman (Prilepa) şi alţii.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

opera , teatru , Chisinau , cultura

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1948
Populația:
1199 locuitori

Găleştii Noi este un sat din cadrul comunei Găleşti, raionul Străşeni. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Strășeni și la 43 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1199 de oameni. Satul Găleștii Noi a fost înființat în 1948.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.