Mergi spre compartimentul: Teatrul
26 mai 2014, 10:17 Teatrul views 12112
Un balerin moldovean cu renume mondial a evoluat la Chișinău
Foto: moldpres.md
26 mai 2014, 10:17 Teatrul views 12112

Un balerin moldovean cu renume mondial a evoluat la Chișinău

Prim-solistul Operei de Stat din Berlin, Dinu Tamazlîcaru, originar din Republica Moldova a dansat pe 24 mai pe scena Teatrului Naţional de Operă şi Balet din Chişinău în spectacolul „Don Quijote" de Ludvig Minkus, transmite MOLDPRES.

Balerinul moldovean a evoluat alături de solista Operei din San Carlo, Italia, Maria Kicevska, originară din Macedonia.

Solicitat de MOLDPRES, Dinu Tamazlîcaru a spus că deşi a dansat pe cele mai mari scene ale lumii, este pentru prima dată cînd este invitat la Chişinău. „Am emoţii deosebite. Am plecat de acasă la vîrsta de 15 ani. Pentru mine este ceva extraordinar să dansez pe scena pe care am făcut cîndva primul pas", a declarat renumitul balerin.

Dinu Tamazlîcaru s-a născut pe 17 aprilie 1984 la Chişinău. A studiat la Liceul de Coregrafie din capitală. În 2002 a absolvit Conservatorul din Viena, Austria, secţia de coregrafie. Imediat după absolvire este angajat în calitate de solist la Opera din Berlin, iar în 2007 devine prim-solist al acesteia. Dinu Tamazlîcaru a obţinut mai multe premii la diverse concursuri internaţionale. Este feciorul distinsei cîntăreţe Ileana Osoianu. Fratele lui Dinu, Radu Tamazlîcaru este solist la Opera din Baden, Austria.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

balet , moldovenii , cultura , Chisinau

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1588
Populația:
866 locuitori

Mărculeşti este un sat şi comună din raionul Floreşti. Mărculeşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la 4 km de orașul Florești și la 131 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 866 de oameni. Satul Mărculești a fost menționat documentar în anul 1588.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.