Mergi spre compartimentul: Literatura
30 martie 2017, 15:10 Literatura views 7361
A fost lansat primul Dicționar al limbajului mimico-gestual
30 martie 2017, 15:10 Literatura views 7361

A fost lansat primul Dicționar al limbajului mimico-gestual

Primul Dicționar al limbajului mimico-gestual a fost lansat astăzi la Chişinău.

Potrivit Ministerului Muncii, Protecției Sociale și Familiei, lucrarea cuprinde peste 2000 de semne prezentate în forma cea mai practică și eficientă, fiind structurate pe domenii și ordonate alfabetic, iar descrierile executării gesturilor sînt în limbile română, rusă și engleză. La fel, semnele sînt completate cu imagini fotografice. În aşa mod, specialiștii și interpreții limbajului mimico-gestual, studenții, medicii, asistenții sociali, precum şi toţi cei cointeresaţi vor putea studia limba persoanelor neauzitoare.

„Dicționarul limbajului mimico-gestual este așteptat atît de sute de persoane cu dizabilități de auz, cît și de familiile acestora. Astfel, evenimentul de astăzi este un pas important pentru R. Moldova în incluziunea socială a acestora", a spus viceministrul Muncii, Protecției Sociale și Familiei, Anastasia Oceretnîi.

Dicționarul a fost realizat de Asociația Surzilor din Republica Moldova, în parteneriat cu Alianța INFONET, cu suportul financiar al Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare, în cadrul proiectului „Promovarea conceptului de translare în limbajul semnelor - o cale spre incluziunea socială a persoanelor cu dizabilități.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

dicționar , carte , literatura

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1925
Populația:
194 locuitori

Veveriţa este un sat din cadrul comunei Hîrceşti, raionul Ungheni. Satul Veveriţa este situat la o distanţă de 38 km de oraşul Ungheni şi la 71 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 194 de oameni. Satul Veveriţa a fost întemeiat în anul 1925.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.