29 martie 2015, 10:35 Sănătate views 15360
29 martie 2015, 10:35 Sănătate views 15360

Cele mai murdare monede naționale din lume

Bancnotele şi monedele din Danemarca şi Suedia sînt considerate cele mai murdare dintre valutele naţionale din Europa, conform unui studiu efectuat de profesorul Ian Thompson, de la Universitatea Oxford, care şi-a propus să stabilească care din monedele naţionale conţin pe suprafaţa lor cel mai mare număr de bacterii, scrie topnews.ru.

Conform acestui studiu, pe fiecare dintre coroanele suedeză şi daneză a fost detectate, în medie, circa 40.000 de bacterii, acestea fiind depăşite în această privinţă doar de yuanul chinez.

Euro este considerată una din cele mai curate monede, cu o medie de numai 11.000 de bacterii.

Studiul subliniază că 26.000 de bacterii sunt suficiente pentru a provoca o infecţie.

Universitatea din Londra şi Şcoala de Igienă şi Medicină Tropicală din Londra avertizează că şi cardurile bancare sunt la fel de periculoase din punctul de vedere al igienei, recomandînd ca după fiecare folosire a lor să fie spălate mîinile în mod obligatoriu.

Pentru a preveni neplăcerile cauzate de acest aspect, este recomandat să nu punem mîna pe ochi, pe nas sau pe gură după ce am intrat în contact cu bani. Spălarea mîinilor cît mai des este o altă măsură indicată pentru prevenirea îmbolnăvirilor cauzate de banii murdari.

Sursa citată amintește că, anul trecut, trei persoane s-au îmbolnăvit după ce au mînuit bani contaminați cu metamfetamină, iar în urma unui studiu, realizat de Universitatea din Massachusetts, s-a constatat că peste 90% din bancnotele aflate în circulație în America conțin urme de cocaină.

Cuvinte cheie:

bani , microbi , sanatate

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1854
Populația:
1092 locuitori

Işcălău este un sat şi comună din raionul Făleşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Doltu, Işcălău și Burghelea. Localitatea se află la distanța de 37 km de orașul Fălești și la 131 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1092 de oameni. Satul Işcălău a fost menționat documentar în anul 1854.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.