12 septembrie 2017, 17:00 Sănătate views 7634
La Sudul Moldovei a fost înregistrat un focar al unei boli periculoase
12 septembrie 2017, 17:00 Sănătate views 7634

La Sudul Moldovei a fost înregistrat un focar al unei boli periculoase

Doctorii bat alarma, menționînd că în ultimele două luni, în raionul Cantemir, au fost înregistrate 12 cazuri de infectare cu hepatită. Primul pacient a apelat la ajutorul medicului la începutul lunii iunie.

Medicul-șef al Centrului de Sănătate Publică din raionul Cantemir, Dimitrie Vrabie, a explicat că sînt luate măsuri preventive, pentru a preveni noile cazuri de îmbolnăvire. Potrivit spuselor lui, infecția a fost detectată în apa din apeduct și fîntîni.

De menționat că din toate formele de hepatită virală, hepatita A este cea mai răspîndită. Din momentul infectării pînă la apariția primelor semne ale bolii, pot trece de la 7 pînă la 50 de zile. Cel mai adesea, debutul bolii este însoțit de o creștere a temperaturii corpului, simptomele bolii semănînd cu cele ale gripei. În majoritatea cazurilor este înregistrată recuperarea spontană, care nu necesită tratament activ. În cazurile severe sînt prescrise perfuzii intravenoase, care elimină efectul toxic al virusului asupra ficatului.

Sursa: actualitati.md

Cuvinte cheie:

boala , sud , Cantemir

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1698
Populația:
675 locuitori

Bobeica este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Bobeica, Draguseni și Dahnovici. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Hîncești și la 50 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 675 de oameni. Satul Bobeica a fost menționat documentar în anul 1698.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.