18 noiembrie 2016, 10:50 Sănătate views 5890
Medicii bat alarma
18 noiembrie 2016, 10:50 Sănătate views 5890

Medicii bat alarma

Anual, în Republica Moldova peste 4500 de oameni mor din cauza fumatului, 95 la sută dintre ei îmbolnăvindu-se de cancer pulmonar. Centrul Naţional de Sănătate Publică a organizat o campanie de informare cu genericul „Moldova liberă de fumul de tutun".

Scopul evenimentului este descurajarea fumatului şi sensibilizarea populaţiei privind riscurile consumului de tutun. Medicii îndeamnă oamenii să abandoneze acest viciu dăunător pentru sănătate, relatează Moldova 1.

„Riscul este asupra sănătăţii, asupra aparatului cardiovascular, asupra aparatului respirator, asupra plămânilor, chiar poate să fie şi efecte foarte nocive, atunci când, este spre exemplu, diabet sau hipertensiune şi se mai fumează", a declarat Luminița Suveică, medic la Centrul de Sănătate Publică.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

sanatate , fumatul , medic

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
47 locuitori

Octeabriscoe este un sat din cadrul comunei Moșana, raionul Donduşeni. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Dondușeni și la 198 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 47 de oameni. Satul Octeabriscoe a fost înființat la începutul secolului XX cu denumirea Dragalina.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.