19 decembrie 2023, 14:00 Sport views 1089
Laureații
19 decembrie 2023, 14:00 Sport views 1089

Laureații "Galei Sportului-2023"

Printre premianții la "Gala Sportului-2023", organizată pe 15 decembrie la Arena Chișinau de Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova, s-au numărat și pugiliștii Vasile Cebotari și Daria Cozorez.

Vasile a devenit campion european U22 la categoria 71 kg și a cucerit medalia de argint la Cupa Europei. Daria s-a clasat pe locul doi la categoria +81 kg și a obținut medalia de argint la Campionatul European U22.

Vicepreședintele Federației Moldovenești de Box, Maxim Certîcovțev, și-a împărtășit planurile de viitor: "Anul viitor va fi unul olimpic. După Campionatul Moldovei de la Chișinău din ianuarie, vom selecta pugiliștii care vor participa la primul turneu de calificare olimpic, care va avea loc la Milano, între 28 februarie și 12 martie. Turneul final de calificare va avea loc în luna mai la Bangkok".

Secretarul general al Federației, Anatolie Kaigorodov, a subliniat că în acest an boxerii au obținut 21 de medalii (7 de aur, 5 de argint și 9 de bronz) la Campionatele și Cupa Europei și la Campionatul țărilor Balcanice. Alexandru Paraschiv a obținut medalia de aur la Cupa Europei. Campioni balcanici au devenit Ștefan Vozniacovschi, Artem Tolstoi, Danila Guranda și Roman Șpac. Sperăm că boxerii vor obține rezultate remarcabile și la turneele de calificare olimpice de anul viitor și la obținerea biletelor pentru Jocurile Olimpice - 2024 la Paris".

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Gala Sportului , sport , 2023

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1833
Populația:
1840 locuitori

Carabetovca este un sat şi comună din raionul Basarabeasca. Carabetovca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la 12 km de orașul Basarabeasca și la 90 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1840 de oameni. Satul Carabetovca a fost menționat documentar în anul 1833.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.