11 august 2023, 16:00 Sport views 1585
Canotoarele din lotul național se pregătesc intens pentru Campionatul Mondial
11 august 2023, 16:00 Sport views 1585

Canotoarele din lotul național se pregătesc intens pentru Campionatul Mondial

Canotoarele din lotul național al Republicii Moldova se pregătesc intens de cele mai mari și cele mai dificile competiții ale anului - Campionatele Mondiale de seniori, ce vor avea loc la Duisburg, în Germania. Fetele noastre vor lupta pentru medalii, dar și pentru a obține calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024.

Două dintre ele - ce formează un tandem remarcabil - Daniela Cociu și Maria Olărașu, sînt motivate în mod deosebit deoarece, în acest an, au devenit campioane europene și mondiale la tineret.

„Medaliile pe care le-am obținut anul acesta ne motivează și mai mult și ne dau încredere că putem, că totul este posibil, totul este în mîinile noastre și depinde doar de noi. Sperăm că acolo va fi totul bine.” afirmă Daniela Cociu.

„Așteptările sînt să intrăm în „primii 5”, dar nu vreau să fac promisiuni. După competiție, o să analizăm rezultatul.” spune Maria Olărașu.

O altă reprezentantă a Republicii Moldova, Elena Glizan, are și ea un sezon frumos, cu o medalie de argint și una de bronz cucerite la Mondialele de tineret "Sub 23 de ani" și o medalie de bronz la Europene, în aceeași categorie de vîrstă.

„Asta mă motivează mai mult. Aș dori și mai departe să cuceresc medalii pe arena internațională. Cred că la 1000 de metri sînt șansele mai mari.” afirmă Elena Glizan.

Antrenorul fetelor, dublul campion olimpic, Victor Reneiski, speră ca discipolele sale să dea tot ce au mai bun la Mondiale și să facă țara întreagă să se mîndrească cu ele, notează Noi.md cu referire la Moldova 1.

„Toate fetele înțeleg foarte bine ce trebuie să facă la Mondial. sînt gata de asta. Evident, ele doresc să-și demonstreze valoarea și să aibă o prestație demnă.” adaugă Victor Reneiski.

Campionatele Mondiale de canotaj de la Duisburg se vor desfășura între 23 și 27 august. Maria Olărașu și Daniela Cociu vor evolua în proba de canoe-dublu pe distanțele de 200 și 500 de metri.

Elena Glizan va concura în proba de canoe-simplu, pe distanțele de 200, 1000 și 5000 de metri. Din lotul național, vor mai face parte Serghei și Oleg Tarnovschi, Mihai Chihaia, Mihai Culceac și Daniil Vetrov.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

canotaj , Campionat

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1775
Populația:
1082 locuitori

Sîrma este un sat şi comună din raionul Leova. Sîrma este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Leova și la 101 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1082 de oameni. Satul Sîrma a fost menționat documentar în anul 1775.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.