20 iunie 2023, 15:30 Sport views 1114
Maraton în premieră la Comrat
20 iunie 2023, 15:30 Sport views 1114

Maraton în premieră la Comrat

Peste 400 de sportivi și amatori au participat la maratonul din Comrat, organizat în premieră. Evenimentul a avut genericul "Găgăuzia Run 2023".

Peste 400 de sportivi, dar și amatori din toată țara au participat la un maraton, organizat pentru prima dată în orașul Comrat. Participanții spun că au avut mari emoții, atît la startul competiției, cît și la final, cînd toți încercau să fie printre primii.

Evenimentul sportiv a fost organizat de Direcția Generală Tineret și Sport din Autonomia Găgăuză, cu ocazia Zilei Internaționale a Mișcării Olimpice.

Participanții la maraton au pornit de pe stadionul din Comrat și au avut de ales două itinerare pentru alergat: fie de 5 km, fie de 10 km. Ei spun că sportul pentru ei este o plăcere, transmite Noi.md cu referire la moldova 1.

„Particip pentru prima dată la un asemenea maraton. Cu plăcere voi participa la noi maratoane, mă voi pregăti mai bine, pentru un rezultat mai bun”.

Evenimentul sportiv a fost organizat de autoritățile locale, cu susținerea cluburilor sportive din Republica Moldova. Bașcanul în exercițiu al Găgăuziei, Irina Vlah, a menționat că autonomia devine unul dintre centrele sportului moldovenesc și că acesta este succesul întregii noastre țări.

Deși se desfășoară pentru prima dată la Comrat, maratonul Găgăuzia Run-2023 a devenit cunoscut în toată țara. Organizatorii planifică să organizeze evenimente similare în diferite regiuni ale țării, pentru a dezvolta sportul și a atrage din ce în ce mai mulți cetățeni la un stil de viață sănătos.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

maraton , Comrat , sport

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1884
Populația:
814 locuitori

Pervomaiscoe este un sat şi comună din raionul Drochia. Din componenţa comunei fac parte localităţile Sergheuca și Pervomaiscoe. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Drochia și la 191 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 814 oameni. Satul Pervomaiscoe a fost menționat documentar în anul 1884.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.