13 septembrie 2015, 15:00 Sport views 7554
Cel mai bun sportiv moldovean a primit apartamentul promis
13 septembrie 2015, 15:00 Sport views 7554

Cel mai bun sportiv moldovean a primit apartamentul promis

Luptătorul de stil liber Mihail Sava, desemnat de Ministerul Tineretului și Sportului cel mai bun performer în 2014, a primit astăzi, la un restaurant de lux din sectorul Botanica al capitalei, certificatul care atestă că a devenit proprietar al unei garsoniere, comunică MOLDPRES.

Ea i-a fost oferită de Federația Moldovenească de Lupte (FML) în colaborare cu un grup de sponsori. "Mi-am îndeplinit astfel promisiunea făcută. Exprim recunoştinţă tuturor pentru sprijinul acordat la transpunerea în fapt a ideii", a declarat Victor Peicov, președintele FML. "Mulţumesc tuturor celora care au contribuit la obținerea performanței mele, sponsorilor care au răsplătit medalia cucerită la Mondiale", a spus, la rîndul său, Mihail Sava.

Cel mai bun antrenor a fost desemnat Ruslan Bodișteanu, antrenorul lotului național, care împreună cu secundul Anatol Guidea, Nicolae Oriol au clădit performanța lui Mihail Sava în ultimii doi ani. Primul antrenor al medaliatului originar din Fundul Galbenei (Hîncești) este tatăl său, Dumitru. La Liceul Internat-Republican cu Profil Sportiv el a fost ajutat să-și cizeleze măiestria și de unchiul Boris Sava, campion al Spartachiadei popoarelor din Uniunea Sovietică, Nicolae Scurtu, premiant al campionatelor URSS de tineret.

La festivitate a fost prezent Octavian Bodișteanu, ministru în exercițiu al Tineretului și Sportului. "Federația de lupte este una dintre cele mai bune în țară. Mă bucur ca oficial și ca fost luptător de performanțele înregistrate", a spus el.

FML a obținut anul curent 20 de medalii la Campionatele Europene și Mondiale de cadeți, juniori, tineret și seniori. Patru dintre ele au fost cucerite de seniori. Mihail Sava (61 kg) a obţinut bronzul la Mondiale după o pauză de 11 ani în istoria sportului moldovenesc. Distincția sa a fost singura cucerită la Mondiale de sportivii moldoveni în 2014 la un gen de sport olimpic.

Toți cei 20 de premianți la Europene, Mondiale au primit diplome, cadouri și prime. FML i-a omagiat în aceeași manieră pentru prima dată și pe veteranii luptelor moldovenești.

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

sport , medalie , casa

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1653
Populația:
1334 locuitori

Onişcani este un sat şi comună din raionul Călăraşi. Din componenţa comunei fac parte localităţile Sverida și Onişcani. Localitatea se află la distanța de 32 km de orașul Călărași și la 81 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1334 de oameni.Satul Onișcani a fost menționat documentar în anul 1653.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.