01 iunie 2015, 11:40 Sport views 6937
Radu Albot a ajuns în sferturi la Roland Garros
01 iunie 2015, 11:40 Sport views 6937

Radu Albot a ajuns în sferturi la Roland Garros

Radu Albot își continuă evoluția incredibilă la turneul de Mare Șlem de la Roland Garros. Tenismenul moldovean, împreună cu cehul Lukas Rosol, s-au calificat în sferturile de finală ale competiției din Paris, după o victorie dramatică în turul trei.

Albot și Rosol s-au impus în fața perechii Maximo Gonzalez/Andre Sa, după un meci jucat în trei seturi, pe parcursul a două ore și 16 minute.

Perechea moldo-cehă și-a pierdut de două ori serviciul în primul set, nereușind nici un break, și a pierdut astfel setul cu 2-6.

În setul doi, ambele perechi au reușit căte două break-uri, iar apoi s-a mers cap la cap până la 6-6. În tie-break, Albot și Rosol au reușit patru mini-break-uri și s-au impus cu 7-4, egalând astfel situația la seturi.

În decisiv, perechea sud-americană a câștigat un game pe servicul advers la scorul de 3-2 și a condus apoi cu 5-2. A urmat însă apoi o revenire senzațională a lui Radu Albot și Lukas Rosol. Cei doi tenismeni au câștigat următoarele cinci game-uri consecutive, reușind și două break-uri, iar până la urmă s-au impus cu 7-5. Scor final, 2-6 7-6 7-5.

În sferturile de finală ale competiției de dublu de la Roland Garros, Albot și Rosol se vor duela cu învingătorii dintre perechile Daniel Nestor/Leandro Paes - Fabio Fognini/Simone Bolelli. Această partidă se va disputa mâine.

Pentru accederea în sferturile de finală la Roland Garros, Albot și Rossol și-au asigurat un cec în valoare de 62 de mii de euro.

Calificarea în sferturile de finală ale unui turneu de Mare Șlem reprezintă cea mai importantă performanță din istoria participării tenismenilor din Moldova la o astfel de competiție.

Sursa: unimedia.info

Cuvinte cheie:

sport , tenis , Radu Albot , moldovenii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1647
Populația:
947 locuitori

Ciuciuieni este un sat şi comună din raionul Sîngerei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Brejeni și Ciuciuieni. Localitatea este aşezată pe malul stîng al rîuleţului Ciulucul de Mijloc, la 11 km sud de oraşul Sîngerei şi la 102 km de Chișinău. La recensământul din anul 2004, populaţia satului constituia 947 de oameni. Satul Ciuciuieni a fost menționat documentar în anul 1647.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.