19 mai 2015, 16:28 Sport views 7667
Moldova a obţinut o medalie „cu probă englezească” la Campionatul Mondial de Taekwondo (Foto)
19 mai 2015, 16:28 Sport views 7667

Moldova a obţinut o medalie „cu probă englezească” la Campionatul Mondial de Taekwondo (Foto)

Sportivul moldovean Aaron Cook (greutatea pînă la 80 kg) a cîștigat medalia de bronz la Campionatului Mondial de Taekwondo, care a avut loc în perioada 12-18 mai, la Celiabinsk (Rusia).

În ultima zi a competiției, în semifinale, sportivul a pierdut în runda suplimentară în faţa britanicului Damon Sansumu. Cook şi-a luat revanşa cu scorul de 8:12 și a reușit să egaleze în 9 secunde rămase pînă la final, dar "punctul de aur" a decis soarta meciului în favoarea lui Sansuma: 14:13. Astfel, sportivul care evoluează pentru Moldova din decembrie 2014 și care ocupă primul loc în clasamentul mondial s-a ales cu medalia de bronz.

Aceasta este unica medalie a echipei naționale moldovenești la acest turneu, care va pleca cel mai probabil în Anglia. Pînă acum taekwondiştii din Moldova nu s-au învrednicit de asemenea titluri şi nu au primit medalii.

Vă reamintim că Aaron Cook a cîştigat de-a lungul carierei sale 6 medalii de aur la Campionatele Europene și titlul de campion mondial. El nu mai face parte din echipa olimpică a Marii Britanii din anul 2012. Managerii echipei olimpice englze nu au luat în considerare nici poziția unu în clasamentul WTF Olympic Rankings a lui Aaron, nici realizările cestuia la nivel european și mondial. Motivul suspendării lui Aaron a fost decizia lui de a se antrena de sine stătător, conform unui program individual. Primul număr al clasamentului WTF a fost înlocuit cu № 59 – Lutalo Muhamad (medaliat cu bronz).

Numele celui mai puternic taekwondist din lume a fost inclus pe lista echipei naționale a Moldovei cu o săptămînă înainte de decretul prezidențial de acordare a cetățeniei Republicii Moldova britanicului.

Numeroasele victorii şi succese ale unor asemenea sportivi moldoveni precum: Stepan Dimitrov (greutatea 54 kg), Vladislav Arventi (greutatea pînă la 68 kg), Andrei Rotaru (greutatea pînă la 63 kg), Vadim Dimitrov (greutatea pînă la 58 kg) ne dovedesc că Republica Moldova are potențialul necesar ca să-şi educe propriii campioni.

Cuvinte cheie:

Moldova , sport , Campionat , medalie , taekwondo

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1930
Populația:
1501 locuitori

Mărineşti este un sat din cadrul comunei Sîngereii Noi, raionul Sîngerei. Satul are o suprafaţă de circa 0.57 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 5.11 km. Mărinești este situat la distanța de 19 km de orașul Sîngerei și la 120 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1501 oameni. Localitatea a fost întemeiată în anul 1930.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.