27 aprilie 2015, 11:01 Sport views 9298
În Chişinău a avut loc primul Maraton Internaţional
27 aprilie 2015, 11:01 Sport views 9298

În Chişinău a avut loc primul Maraton Internaţional

Primii care au ajuns la linia de finiş, la cele patru curse din cadrul maratonului, sunt moldoveni. Printre aceştia se numără sportivi de performanţă dar şi amatori. Toţi au fost răsplătiţi cu medalii, cupe dar şi premii.

Învingătorul celei mai lungi curse - de 42 de kilometri şi 195 de metri a fost desemnat Vitalie Gheorghiţă, în vârstă de 33 de ani. Bărbatul este lector la Academia de Poliţie, practică sportul de 15 ani şi a participat la mai multe maratoane din alte ţări.

"Ştiam că pot câştiga dar nu eram sigur 100 de procente ptr că aşa e la maraton, se poate întâmpla orice. Cel mai mare adversar a fost soarele", a mărturisit învingătorul celei mai lungi curse, Vitalie Gheorghiță.

Iar prima femeie, câştigătoare a cursei de peste 42 de kilometri este Alexandra Chirilovna.

Nicolae Gorbuşca este câştigătorul cursei de 21 de kilometri pe care a încheiat-o într-o oră şi nouă minute. Acesta este primul maraton din viaţa lui.

"Speram că voi câștiga pentru că m-am pregătit pentru această competiție. Antrenamentul a fost bun, a durat 3-4 luni. Este un prestigiu și mi-aș dori ca aceste întreceri să aibă loc în fiecare an", a spus Nicolae Gorbușca.

Învingătorul cursei de 10 kilometri a fost desemnat sportivul Roman Prodius,primul moldovean care s-a calificat la Jocurile Olimpice din 2016, de la Rio de Janeiro, Brazilia.

"Acesta a fost un test de antrenament și ne pregătim mai departe pentru Jocurile europene, care vor fi la Baku", a declarat atletul.

Participanţii la cursa de trei kilometri au alergat mai puţin de o oră. Primul la linia de finiş a ajuns moldoveanul Dumitru Stratan.

Sursa: www.publika.md

Cuvinte cheie:

maraton , sport , Chisinau

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1489
Populația:
1474 locuitori

Tochile-Răducani este un sat şi comună din raionul Leova. Tochile-Răducani este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Leova și la 112 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1474 de oameni. Satul Tochile-Răducani a fost menționat documentar în anul 1489.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.