06 ianuarie 2015, 16:19 Sport views 12383
Moldoveanul Anatol Guidea antrenează naționala României la lupte libere
Foto: moldpres.md
06 ianuarie 2015, 16:19 Sport views 12383

Moldoveanul Anatol Guidea antrenează naționala României la lupte libere

Moldoveanul Anatol Guidea (38 de ani), multiplu premiant al Campionatelor Europene și Mondiale, participant la două ediții ale Jocurilor Olimpice de vară, antrenează cu începere de la finele anului trecut lotul național de lupte libere al României, transmite MOLDPRES.

"Am semnat un contract cu Federația Română de Lupte, condusă de Răzvan Pîrcalabu, fost luptător, actualmente om de afaceri. Mă cunosc cu dumnealui încă pe cînd activa pe salteaua de concurs. Acordul este valabil pînă la finele Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro (Brazilia, 2016). Am prezentat înainte de a semna contractul un program de activitate, amplu, pe 65 de pagini. Am determinat prioritățile în perioada respectivă. Am selectat candidații în lotul național. Am organizat deja și un prim cantonament la București la finele anului trecut. Următorul va avea loc la puțin timp după încheierea superbundesligii Germaniei din anul curent unde mai particip ca sportiv, iar echipa mea, SV Weingarten s-a calificat în play-off și luptă pentru medaliile campionatului", a declarat pentru agenție Anatol Guidea.

"Am alcătuit planuri de pregătire, în temei, pentru toți membrii lotului României. Acum vreau să pun la punct programul de asigurare tehnică video a pregătirilor. Îmi doresc o analiză detaliată a evoluției fiecărui component după orice turneu. Am să solicit și comentariile personale ale luptătorilor, modul cum văd ei pregătirile către Olimpiadă", a mai adăugat fostul antrenor secund al reprezentativei Moldovei pînă în 2015, care a obținut în premieră anul trecut patru medalii la Europene și Mondiale.

Anatol Guidea este originar din satul Vărzărești (raionul Nisporeni). A absolvit Liceul Internat-Republican cu Profil Sportiv. Este vicecampion mondial de cadeți (Duisburg, 1993), ocupant al locului patru la Europenele de juniori (Witen, 1994), vicecampion european de tineret (1997, Istanbul).

Din 2000 a reprezentat Bulgaria pe arena internațională, deoarece Ministerul Tineretului și Sportului din Moldova nu i-a mai acordat bursă. Este campion european de seniori (2003, Riga), medaliat cu bronz la Europenele de la Moscova (2006), vicecampion mondial (Baku, 2007), bronz la Europenele din Finlanda (Tampere, 2008). Triplu campion al bundesligii Germaniei cu cluburile Luchenvalde, Aalen, SV Weingarten. La Aalen nu a suferit nicio o înfrîngere timp de trei ani consecutiv. În campionatul Germaniei a susținut circa 150 de meciuri și a cedat doar în aproximativ zece dintre ele.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

sport , moldovenii , lupta

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1642
Populația:
1075 locuitori

Gălăşeni este un sat şi comună din raionul Rîşcani. Din componenţa comunei fac parte localităţile Gălăşeni și Mălăieşti. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Rîșcani și la 196 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1075 de oameni. Satul Gălășeni a fost menționat documentar în anul 1642.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.