23 august 2013, 11:29 Caleidoscop views 10359
23 august 2013, 11:29 Caleidoscop views 10359

Delfinii s-au aruncat în masă pe coasta Statelor Unite


Foto: 25hour.ru

Oamenii de ştiinţă americani au tras semnalul de alarmă în legătură cu mortalitatea neobișnuit de mare a delfinilor pe coasta de est a Statelor Unite – au fost găsiţi 228 de delfini morți pe malurile mării în statele: New York, New Jersey, Delaware, Maryland și Virginia.

Delfinii au murit, aruncîndu-se pe mal din motive necunoscute. Cifrele mortalității delfinilor au depășit indicatorii medii anuali, au declarat experții CNN ai Departamentului Naţional al SUA de Cercetare a Oceanelor şi Atmosferei. Biologii vor să întreprindă o investigație specială, deoarece moartea delfinilor poate fi doar un semnal al unei grave probleme de mediu. Odată ce delfinii au sărit pe mal, nu se pot întoarce în mare fără ajutorul cuiva şi sînt sortiţi pieirii. În condiții normale, pe mal se aruncă delfinii bătrîni, bolnavi sau răniţi, dar în prezent mor animale complet sănătoase.

 

Sursa: argumentiru.com

Cuvinte cheie:

SUA , ocean , animale

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraş
Prima atestare:
1562
Populația:
8765 locuitori
Logo

Briceni este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Briceni. Amplasat în valea formată de rîuleţele Lopatnic şi Vilia, la frontieră cu Ucraina, oraşul Briceni este situat la o distanţă de 230 km nord de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 8765 de oameni. Prima atestare a localităţii Briceni datează din anul 1562, la acea dată fiind un mic sătuc cu numele Adicăuţi din ţinutul Hotin, pe care Despot vodă îl dăruia lui Vartic.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.