14 decembrie 2023, 12:30 Caleidoscop views 1292
Ungaria a adoptat o lege privind
14 decembrie 2023, 12:30 Caleidoscop views 1292

Ungaria a adoptat o lege privind "apărarea suveranității"

Parlamentul ungar a votat în favoarea inițiativei înaintate de partidul lui Viktor Orban, "Fidesz", pentru a combate "influența străină".

Despre aceasta scrie "Adevărul european" cu referire la Telex.

Legea privind "apărarea suveranității", inițiată de președintele fracțiunii "Fidesz", Mate Kosic, susținută de 141 de deputați, inclusiv de extrema dreaptă "Patria noastră", 50 de deputați s-au opus.

Potrivit documentului, Ungaria va crea un nou organism, Oficiul pentru protecția suveranității, începînd cu 1 februarie. Acesta va monitoriza orice persoană suspectată că "amenință suveranitatea Ungariei", dar legea nu precizează clar ce anume înseamnă acest lucru - conține formularea "dezbateri democratice și activități de dezinformare menite să influențeze procesele decizionale ale statului".

Departamentul va avea puterea de a investiga activitățile oricăror organizații sau persoane care primesc finanțare din străinătate și de a raporta agențiilor de aplicare a legii cu privire la încălcările pe care le constată. Criteriile pentru aceste încălcări vor fi stabilite chiar de către autoritate.

În plus, politicienii și candidații parlamentari din Ungaria vor putea fi condamnați la închisoare pentru primirea de "finanțare din străinătate" în cadrul unei campanii electorale, potrivit noii legi.

Pe lîngă donațiile străine, organizațiilor care candidează la alegerile municipale le va fi interzis să accepte donații de la persoane juridice maghiare sau de la organizații fără personalitate juridică, iar donațiile anonime vor fi interzise.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Ungaria , lege , suveranitate

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1667
Populația:
1298 locuitori

Crăsnăşeni este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Crăsnăşeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanţa de 12 km de oraşul Teleneşti şi la 72 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1298 de oameni. Satul Crăsnăşeni a fost menționat documentar în anul 1667.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.