13 septembrie 2023, 14:00 Caleidoscop views 1171
Maia Sandu a anunțat unde vrea să planteze lalelele numite în cinstea ei
13 septembrie 2023, 14:00 Caleidoscop views 1171

Maia Sandu a anunțat unde vrea să planteze lalelele numite în cinstea ei

Șefa statul a declarat că abia așteaptă să vadă cum arată lalele care au fost numite în cinstea ei. Maia Sandu a spus că le-a văzut doar pe fotografie, însă bulbii primiți urmează să îi planteze în curînd.

„A fost un gest neobișnuit din partea unei asociații de producători din Olanda și am promis că o să le plantez într-un loc unde o să le poată vedea cît mai multă lume. Sper că la președinție să găsim acolo un colț”, a menționat Maia Sandu în cadrul unei emisiuni de la ProTV, notează noi.md cu referire la realitatea.

Amintim că, recent producătorul olandez de lalele, Murara Plants, în colaborare cu Muzeul Mondial al Solurilor, au denumit un nou soi de lalele în onoarea președintei Republicii Moldova, Maia Sandu. Gestul a fost făcut pentru a marca vizita șefei statului în Țările de Jos.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Maia Sandu , lalele

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1927
Populația:
510 locuitori

Novosavițcaia este o localitate stație de cale ferată din cadrul comunei Frunză din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Slobozia și la 97 km de Chișinău. Populaţia stației de cale ferată Novosavițcaia alcătuia 510 oameni în anul 2004. Localitatea stație de cale ferată Novosavițcaia a fost inaugurată în anul 1927.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.