14 martie 2013, 09:31 Caleidoscop views 6582
14 martie 2013, 09:31 Caleidoscop views 6582

Facebook dezvăluie multe informații personale

Un studiu derulat de o echipă de cercetători de la Universitatea din Cambridge scoate la iveală faptul că postările de pe Facebook pe care utilizatorii le apreciază prin butonul "Like" dau foarte multe indicii legate de personalitatea acestora, scrie livescience.com.

Michael Kosinski alături de echipa pe care a coordonat-o, a utilizat pentru acest studiu un chestionar intitulat My Personality. Prin compararea datelor obţinute cu ajutorul chestionarului, Kosinski a reuşit să creeze un algoritm care stabileşte ce tip ce postare apreciată de utilizator este asociată cărui tip de personalitate.

Pe baza acestui algoritm, el susține că poate oferi informaţii legate de rasa, religia sau afilierea politică a utilizatorului, dar şi alte informaţii referitoare la viaţa personală a acestuia. De exemplu, algoritmul poate prezice, cu o acurateţe de 60%, dacă părinţii utilizatorului sînt divorţaţi, deoarece aceste persoane au o probabilitate mai mare de a aprecia postările legate de preocupările în materie de relaţii, scrie livescience.com

Site-ul tgdaily.com, care de asemenea a prezentat studiul, scrie că algoritmul poate indica, cu o precizie de 88%, orientarea sexuală a utilizatorilor de sex masculin, cu o precizie de 95%, dacă un utilizator este afro-american sau alb caucazian şi cu o precizie de 85%, dacă acesta este republican sau democrat. De asemenea, în 82% din cazuri, utlizatorii creştini şi cei musulmani au fost corect identificaţi prin intermediul acestui algoritm.

Thore Graepeli, angajat la Microsoft Research, care a făcut parte din echipa de cercetare, atrage atenţia că acest studiu ar trebui să fiu un semnal de alarmă pentru utilizatorii site-ului de socializare şi îi sfătuieşte să ia în considerare adoptarea unor măsuri de protejare a intimităţii în mediul online.



Cuvinte cheie:

internet , tehnologie , informatia

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1554
Populația:
1464 locuitori

Pașcani este un sat și comună din raionul Hîncești. Din componenţa comunei fac parte localităţile Pereni și Pașcani. Localitatea se află la distanța de 32 km de orașul Hîncești și la 63 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1464 de locuitori. Satul Pașcani a fost menționat documentar în anul 1554.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.