27 noiembrie 2013, 09:44 Caleidoscop views 9206
27 noiembrie 2013, 09:44 Caleidoscop views 9206

Aripile păsării, inițial s-au dezvoltat pentru a menține căldura, nu pentru zbor


Foto: dailymail.co.uk

Potrivit unei noi cercetări, penele păsărilor inițial s-au dezvoltat pentru  căldură, nu pentru zbor, scrie Daily Mail. Cercetătorii au descoperit că penajul dinozaurilor preistorici, care mai tîrziu a evoluat în păsări, este format din mai multe straturi pentru a menține căldura.

Studiul a arătat că păsările preistorice aveau aripi foarte primitive, milioane de ani mai tîrziu acestea au fost folosite pentru a se masca și în final au permis dinozaurilor să zboare.

"Un nou studiu face lumină nu numai cu privire la modul în care păsările au învățat sa zboare, dar, de asemenea, cu privire la modul în care penetul  luat pe aspectul său actual," - spune Jakob Winter de la Universitatea din Bristol.

"Anterior, credeam că păsările au avut aripi similare cu aripa modernă din perioada Jurasică. Acum, este evident că primele păsări erau mai primitive și reprezentau o formă de tranziție, care leagă păsările și dinozaurii", - a spus omul de știință.

Cuvinte cheie:

evolutie , pasari , natura

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1911
Populația:
325 locuitori

Bulbocii Noi este un sat din cadrul comunei Bulboci, raionul Soroca. Localitatea se află pe malul rîului Căinar, la 32 km de oraşul Soroca şi la 200 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 325 de oameni. Satul Bulbocii Noi a fost înființat în anul 1911.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.