23 noiembrie 2013, 12:31 Caleidoscop views 13299
23 noiembrie 2013, 12:31 Caleidoscop views 13299

Astronomul Vaticanului nu exclude posibilitatea vieții extraterestre


Foto: hit.ro

Directorul Observatorului Vaticanului, preotul iezuit José Gabriel Funes, nu exclude existenţa vieţii dincolo de Terra, după ce în mai anul trecut a stîrnit rumori printr-o declaraţie similară, transmite BBC.

„Pînă în prezent, nu am găsit nicio dovadă că viaţa extraterestră există”, a spus el, adăugînd că „în Univers există miliarde de galaxii, fiecare cu miliarde de stele” astfel încît nu poate fi exclusă posibilitatea vieţii în una din ele.

Pînă în prezent există informaţii doar despre 350 de stele, în jurul cărora gravitează planete, a indicat astronomul, care nu exclude ca printre acestea să există una care să aibă aceleaşi condiţii naturale ca pe Pămînt.

În pofida faptului că astronomia este una dintre cele mai vechi ştiinţe, astăzi ea nu poate spune cu certitudine ce se va întîmpla cu lumea noastră peste 10-15 ani, consideră preotul Jose Funes, care a subliniat interesul Bisericii Catolice pentru ştiinţă. „Universul nu este rezultatul haosului, în însăşi natura sa există o logică care ne permite să studiem, să descoperim legile fizicii şi să le înţelegem”, a afirmat el, indicînd că ştiinţa ne îndeamnă la reflecţie şi ne ajută să descoperim legile naturii, care reflectă ordinea Logosului.

Cuvinte cheie:

extraterestri , cosmos , Vatican

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1909
Populația:
397 locuitori

Şalvirii Noi este un sat din cadrul comunei Palanca, raionul Drochia. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Drochia și la 191 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 397 de oameni. Satul Şalvirii Noi a fost întemeiat în anul 1909.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.