27 octombrie 2017, 16:05 Caleidoscop views 25668
Două femei care au plutit în derivă timp de cinci luni în Oceanul Pacific au fost salvate
27 octombrie 2017, 16:05 Caleidoscop views 25668

Două femei care au plutit în derivă timp de cinci luni în Oceanul Pacific au fost salvate

Salvare miraculoasă în Oceanul Pacific. Două femei şi patrupezii lor au fost recuperaţi din larg după ce barca în care se aflau a plutit în derivă timp de cinci luni.

Cele două femei, originare din Statele Unite, au fost salvate de o echipă a Marinei americane. Totul după ce a fost alertată de o navă de pescuit din Taiwan, care a observat vasul naufragiat la 1.450 de kilometri sud-est de Japonia. Victimele au părăsit ţărmul statului Hawaii în primăvară şi urmau să ajungă în Tahiti.

Călătoria lor a fost întreruptă însă la sfârşitul lunii mai, atunci când motorul ambarcaţiunii s-a defectat. Deşi americancele au transmis zilnic mesaje de urgenţă, nimeni nu le-a auzit.

Femeile au mărturisit că au reuşit să supravieţuiască datorită proviziilor pregătite să le ajungă pentru un an întreg.

Sursa: jurnal.md

Cuvinte cheie:

salvatori , ocean , femei

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1923
Populația:
230 locuitori

Pohrebea Nouă este un sat din cadrul comunei Comisarovca Nouă din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Dubăsari și la 65 km de Chișinău. Populaţia satului Pohrebea Nouă alcătuia 230 de oameni în anul 2011. Satul Pohrebea Nouă a fost întemeiat în anul 1923.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.