24 februarie 2014, 09:44 Caleidoscop views 14258
24 februarie 2014, 09:44 Caleidoscop views 14258

Femeile nu știu ce să aleagă: inteligența sau frumusețea

Femeile au încă o relație contradictorie și complexă cu propria imagine. Femeile nu sînt hotărîte în ceea ce privește alegerea între frumusețe și inteligență. Astfel, 25 % dintre tinerele chestionate de o rețea de televiziune americană spun că ar prefera să cîștige concursul de frumusețe decît premiul Nobel pentru pace, potrivit Reuters.

Deși 75 la suta dintre femei afirmă că s-ar rade pe cap pentru a salva viața unui necunoscut, peste un sfert dintre femeile chestionate au recunoscut că și-ar condamna la obezitate cel mai bun prieten dacă ele ar putea astfel să fie slabe toată viața.

În ceea ce privește căsătoria – cu un bărbat frumos sau cu unul cu bani - jumătate dintre femeile cu vîrste între 18 și 24 de ani au spus că s-ar mărita cu un bărbat urît, dacă acesta ar fi multimilionar.

Pe de altă parte, 88 la sută dintre femeile care au participat la sondaj au spus că ar renunța fără păreri de rău la telefonul mobil, bijuterii și machiaj pentru a păstra o prietenie.

"Acest sondaj sugerează o direcție interesantă a femeii actuale și a felului în care ea pune în relație imaginea personală cu valorile ei în viață", spune doctorul Jenn Berman, psihoterapeut. Potrivit lui Berman, rezultatele arată că femeile actuale reprezintă o combinație complexă între altruism și materialism, zădărnicie și insecuritate, loialitate și egoism.

Cuvinte cheie:

femei , IQ , frumusete

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1886
Populația:
72 locuitori

Bosca este un sat din cadrul comunei Comisarovca Nouă din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Dubăsari și la 69 km de Chișinău. Populaţia satului Bosca alcătuia 72 de oameni în anul 2012. Satul Bosca a fost menționat documentar în anul 1886.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.