22 iunie 2016, 15:00 Caleidoscop views 7825
12 descoperiri fascinante despre lumea în care trăim (Foto)
22 iunie 2016, 15:00 Caleidoscop views 7825

12 descoperiri fascinante despre lumea în care trăim (Foto)

Lumea in care traim este frumoasa si plina de mistere. Descoperirile care se fac zi de zi nu inceteaza sa ne fascineze.

Iata 12 descoperiri fascinante despre lumea in care traim.

Cel mai bine conservat trup

Trupul unei femei a fost descoperit la mai bine de 2000 de ani de la moartea sa. Corpul era acoperit cu un lichid misterios a carui compozitie nu a fost descifrata pana acum. Oamenii de stiinta spun ca acesta este cel mai bine conservat trup din istoria umanitatii.

Cel mai mic schelet

Intr-un oras abandonat din Chile a fost descoperit un schelet cu dinti, de numai 15-20 cm lungime. Desi s-a spus initial ca e vorba de un extraterestru, pana la urma s-a stabilit ca este un schelet uman, insa nu se stie care este cauza dimensiunilor atat de mici.

Rapiti de extraterestri

In 1973, Charles Hickson si Calvin Parker, au raportat in biroul serifului local ca au fost rapiti de extraterestri care aveau maini asemanatoare cu clestii de homar. Povestea celor doi barbati este asemanatoare (desi au fost in camere diferite): se aflau la pescuit cand au fost rapiti. Hickson a trecut chiar si testul poligraf.

Ploaie cu carne

In 1876, in Kentucky, in apropiere de Rankin in Bath County, a fost raportata o ploaie cu carne. Misterul a ramas neelucidat pana in zilele noastre.

Premierul disparut

In 1967 premierul Australiei a disparut. Desi a urmat cea mai mare operatiune de cautare din istoria tarii, pana in zilele noastre nu a fost gasita nici cea mai mica urma a acestuia.

Furtul unui 727

In 2003, de pe aeroportul din Angola a fost furat un Boeing 727, desi se suspecteaza ca hotii nu aveau abilitati de pilotaj.

Gorila vorbitoare

Koko este o gorila care a invatat limbajul semnelor, il utilizeaza si il intelege. Cand a fost intrebat unde se duc gorilele cand mor, Koko a raspuns: „Intr-o gaura confortabila, pa!".

Febra dansului

In 1518, in Austria a fost notata febra dansului. Oamenii incepeau sa danseze din senin si mureau de epuizare. Fenomenul a durat peste o luna si nu s-a gasit o explicatie stiintifica pentru acest lucru.

Limba necunoscuta

Manuscrisul Voynich, de 240 de pagini, scris in secolul 15, nu a fost descifrat nici pana in ziua de azi, fiind scrisa intr-o limba total necunoscuta. Se presupune ca ar fi totusi un tratat de botanica scris in limba nahuatl, vorbita de azteci. In timp ce alti cercetatori spun ca ar fi o limba asiatica sau din Orientul Mijlociu.

Cea mai rara motocicleta in functiune

Traub este cea mai rara motocicleta din lume. Ea a fost descoperita langa un zid in Chicago in 1968 si functioneaza si azi. Proprietarul spune ca desi motocicleta este din 1916, tehnologia folosita la construirea ei este mult avansata.

Cel mai mare virus

Cel mai mare virus din lume – Pandora – a fost descoperit pe coasta Australiei si aproximativ 93% din genele lui au ramas neidentificate.

Buncarul Diavolului

Buncarul Diavolului este o gaura din Minnesota care inghite jumatate dintr-un rau. Exista numeroase teorii ca raul dispare intr-o retea subterana de pesteri care nu sunt vizibile, insa teoria a fost demontata. De asemenea, s-au aruncat obiecte inauntru, pentru a se vedea ce se intampla, insa nu au mai fost gasite. Nu se stie exact unde ajung.

Sursa: sfatulparintilor.ro

Cuvinte cheie:

descoperire , Mister , lume

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1565
Populația:
1362 locuitori

Căţeleni este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Căţeleni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 53 km de orașul Hîncești și la 85 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1362 de oameni. Satul Cățeleni a fost menționat documentar în anul 1565.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.