08 martie 2016, 11:20 Caleidoscop views 7222
Militari, pompieri şi medici îşi exprimă admiraţia faţă de femei
08 martie 2016, 11:20 Caleidoscop views 7222

Militari, pompieri şi medici îşi exprimă admiraţia faţă de femei

Cu ocazia Zilei Internaţionale a Femeii, militarii, pompierii şi medicii îşi exprimă admiraţia faţă de femei prin intermediul mai multor clipuri video distribuite pe reţelele de socializare, relatează Mesager.

„Interveniţi în situaţii excepţionale, ne vindecaţi rănile, ne faceţi mai buni şi ne motivaţi să fim puternici". Acestea sunt doar câteva dintre mesajele bărbaţilor din cadrul mai multor instituţii, adresate colegelor lor de sex feminin, cu ocazia sărbătorii de 8 martie.

Anul 1975 a fost declarat Anul Internațional a Femeii de către ONU, tot de atunci 8 Martie a început să fie recunoscută mondial.

Deși totul a pornit ca o mișcare politică socialistă de emancipare a femeii, cu timpul partea politică s-a diluat în zona statelor ex-comuniste, rămânând mai mult partea romantică. De 8 martie se oferă flori şi cadouri femeilor și este sărbătoare oficială în țări precum: Afganistan, Angola, Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Cambodgia, Camerun, China, Croația, Cuba, Georgia, Guinea, Kazakhstan, Kîrgîzstan, Laos, Macedonia, Madagascar, Moldova, Mongolia, Muntenegru, Nepal, Rusia, Tajikistan, Turkmenistan, Uganda, Ucraina, Uzbekistan, Vietnam Zambia, Chile, Serbia sau Bulgaria.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

8 Martie , sarbatoare , barbați , femei

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1872
Populația:
376 locuitori

Ochiul Roș este un sat și comună din raionul Anenii Noi. În componența comunei intră localitățile Ochiul Roș și Picus. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Anenii Noi și la 44 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 376 de oameni. Satul Ochiul Roș a fost menționat documentar în anul 1872.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.