16 septembrie 2015, 10:46 Caleidoscop views 8062
Ungaria vrea sa construiasca un gard de sarma ghimpata la granita cu Romania
16 septembrie 2015, 10:46 Caleidoscop views 8062

Ungaria vrea sa construiasca un gard de sarma ghimpata la granita cu Romania

Guvernul Ungariei a decis sa inceapa lucrarile de pregatire la sol pentru construirea unui gard la granita cu Romania pentru a tine departe imigrantii in cazul in care acestia si-ar schimba ruta de traversare dinspre Serbia, a anuntat ministrul de Externe Peter Szijjarto, citat de Reuters. Szijjarto a mai spus ca a informat Ministerul roman de Externe in legatura cu construirea noului gard, care va prelungi gardul deja existent de 175 km cu cativa kilometri de-a lungul frontierei cu Romania, pana deasupra raului Mures.

"Am decis sa incepem lucrarile de pregatire pentru construirea unui gard incepand de la granita comuna Ungaria - Serbia - Romania, care va avea o lungime rezonabila, pentru cazul in care presiunea migrantilor se va schimba dinspre Serbia spre Romania", a spus ministrul maghiar de externe intr-o conferinta de presa.Reamintim ca Ungaria a construit un gard la granita cu Serbia, a adoptat legi draconice privind imigratia ilegala, a trimis militari la granita de sud si a decretat stare de criza in judetele de la granita cu Serbia - totul pentru a opri refugiatii si imigrantii care vin din Orientul Mijlociu si nordul Africii spre Germania, via Ungaria.

Confruntati cu cvasi-imposibilitatea de a intra in Ungaria, migrantii aflati in Serbia vor cauta noi rute de tranzit spre Germania, a avertizat marti Inaltul Comisariat ONU pentru Refugiati. Una dintre rute ar putea fi intrarea dinspre Serbia spre Ungaria prin Romania, se teme acum guvernul maghiar.

Premierul maghiar Viktor Orban a declarat ca a decis sa construiasca gardul de sarma ghimpata de la granita cu Serbia pentru a apara valorile crestine ale Europei in fata invaziei refugiatilor si imigrantilor musulmani. El a fost aspru criticat atat de opozitia interna, cat si de inalti oficiali europeni.

Din punct de vedere juridic, un refugiat/azilant odata patruns pe teritoriul altui stat trebuie inregistrat acolo. Din acest motiv Ungaria incearca sa scape de obligatia de a gestiona procesul dificil al identificarii, amprentarii si procesarii a mii de oameni care intra ilegal pe teritoriul ei incercand sa-i opreasca pur si simplu prin ridicarea acestor garduri. Chiar daca refugiatii declara ca vor sa ajunga in Germania, in cazul in care cererea de azil le va fi respinsa acolo, responsabilitatea returnarii in tara de origine revine tarii prin care au intrat in UE.

Sursa: www.hotnews.ro

Cuvinte cheie:

Ungaria , Romania , frontiera , migratie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1893
Populația:
32 locuitori

Batîc este un sat din cadrul comunei Geamăna, raionul Anenii Noi. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Anenii Noi și la 33 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 32 de oameni. Satul Batîc a fost menționat documentar în anul 1893.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.