29 aprilie 2015, 17:09 Caleidoscop views 7894
Incendiu de proporţii în apropiere de centrala nucleară de la Cernobîl
Foto: ru.tsn.ua
29 aprilie 2015, 17:09 Caleidoscop views 7894

Incendiu de proporţii în apropiere de centrala nucleară de la Cernobîl

Un nou pericol nuclear a planat asupra Ucrainei. Asta după ce un puternic incendiu de pădure din nordul ţării s-a extins în direcţia centralei atomoelectrice de la Cernobîl. Autorităţile au instituit stare de alertă în zonă, trimiţând sute de pompieri şi avioane pentru stăvilirea flăcărilor.

Serviciul pentru Situaţii Excepţionale al Ucrainei a anunţat că pompierii au reuşit să localizeze incendiul de vegetaţie la numai cinci kilometri de gropile cu deşeuri radioactive de la Cernobîl. S-a întâmplat spre miezul nopţii, iar în această dimineaţă incendiul a fost complet înconjurat, dau asigurări autorităţile ucrainene.

Totuşi, continuă acţiunile de stingere a focarelor propriu-zise. În operaţiune au fost implicate 51 de unităţi de tehnică specială, peste 300 de pompieri, trei avioane şi două elicoptere.

Potrivit ministrului ucrainean de Interne, Arsen Avakov, există suspiciuni că incendiul, care s-a produs la numai două zile după împlinirea a 29 de ani de la avaria de la Cernobîl, ar fi fost provocat premeditat. Acesta a spus că au existat focare în diferite locuri, ceea ce a dus la extinderea subită a flăcărilor.

Totuşi, premierul ucrainean, Arseni Iaţeniuk, spune că situaţia este sub control.

Sursa: jurnal.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1924
Populația:
454 locuitori

Crasnîi Octeabri este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţi: Crasnîi Octeabri și Alexandrovca. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Camenca și la 169 km de Chișinău. Populaţia satului Crasnîi Octeabri alcătuia 454 oameni în anul 2011. Satul Crasnîi Octeabri a fost înființat în anul 1924.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.