05 august 2016, 11:02 Caleidoscop views 11985
Bărbaţii sau femeile? Cine minte mai mult
Foto: gandul.info
05 august 2016, 11:02 Caleidoscop views 11985

Bărbaţii sau femeile? Cine minte mai mult

Este oficial: bărbaţii mint mai mult decît femeile. Concluzia vine din partea unui grup de cercetători britanici care au chestionat un grup de 2.000 de persoane, femei şi bărbaţi, cu privire la cît de sinceri sunt într-o relaţie şi care sunt motivele în privinţa cărora aceştia mint cel mai des.

Bărbaţii mint de patru ori pe săptămînă, în timp ce femeile mint de trei ori pe săptămînă. Asta este concluzia la care au ajuns cercetătorii britanici după un sandaj realizat în rîndul a 2.000 de persoane, bărbaţi şi femei, notează Daily Mail.

Oamenii de ştiinţă au constatat că bărbaţii obişnuiesc să mintă ca să îi ajute pe ceilalţi din jur, în timp ce femeile obişnuiesc să mintă pentru a-şi clădi o imagine mai bună. Datele sondajului arată că cea mai frecventă minciună spusă de persoanele implicate în acest studiu a fost: „Sunt bine", cînd în realitate erau supărate.

Pe locul doi în topul minciunilor se află minciunile legate de un cadou primit. De cele mai multe ori minţim că ne place un cadou doar pentru a nu-i răni sentimentele celui care ni l-a oferit.

Datele cercetării mai arată că mai obişnuim să minţim în legătură cu venitul pe care îl avem şi atunci cînd nu ne place un anumit fel de mîncare. De asemenea, avem tendinţa de a nu fi sinceri atunci cînd o persoană ne întreabă cum îi stă îmbrăcată într-un numit fel sau atunci cînd trebuie să spunem cît alcool am băut.

Cercetătorii britanici au mai constatat că avem tendinţa să minţim atunci cînd completăm un CV sau atunci cînd suntem întrebaţi dacă suntem sau nu fumători.

Rezultatele studiului confirmă proverbul „Minciuna are picioare scurte". Astfel, aproape jumătate dintre subiecţi au menţionat că de cele mai multe ori au fost descoperiţi de partenerul de viaţă, de părinţi sau de şeful lor atunci cînd au minţit. În plus, 42% dintre respondenţi au recunoscut că din cauza minciunilor au avut probleme, în timp ce 27% au spus că şi-au pierdut prietenii din cauza minciunilor.

Sursa: www.gandul.info

Cuvinte cheie:

studiu , psihologie , barbați , femei

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1522
Populația:
1913 locuitori

Drăguşenii Noi este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Horodca și Dragușenii Noi. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Hîncești și la 60 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1913 oameni. Satul Drăguşenii Noi a fost menționat documentar în anul 1522.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.