24 februarie 2014, 15:18 Caleidoscop views 14790
În SUA a fost publicat ratingul celor mai solicitate 100 de profesii
Foto: finance.ua
24 februarie 2014, 15:18 Caleidoscop views 14790

În SUA a fost publicat ratingul celor mai solicitate 100 de profesii

Cea mai bună slujbă în SUA este cea de  dezvoltator de software. Printre lideri se află, de asemenea, analiștii sistemelor informatice și stomatologii.

Printre profesiile de perspectivă sînt, de asemenea, paramedicii, farmacologii, terapeuții, asistentele medicale, dezvoltatorii web și experții în igiena dentară. Astfel, partea de sus a listei este dominată de locuri de muncă în domeniul medicinei și tehnicii de calculator.

Pe ultimele poziții ale ratingului s-au pomenit art-directorii, arhitecții, personalul care lucrează cu clienții, instalatorii, funcționarii de birou, mecanicii auto, zugravii și psihiatrii. Cu toate acestea, se notează că și la aceste profesii există o cerere semnificativă.

US News a selectat pentru rating profesiile după mai multe criterii, cu pondere diferită. În special, s-a luat în considerare salariul mediu, rata șomajului pentru această profesie, perspectivele la locul de muncă, nivelul de stres și raportul dintre timpul de lucru și restul vieții.

De asemenea, s-a luat în considerare creșterea pieței forței de muncă în fiecare dintre domenii. Pentru aceasta au fost luate datele Biroului american de Statistica a Muncii, precum și previziunile agenției pentru următorii zece ani.

Sursa: finance.ua

Cuvinte cheie:

SUA , top , munca

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1925
Populația:
169 locuitori

Afanasievca este un sat din cadrul comunei Crasnîi Vinogradari din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Dubăsari și la 65 km de Chișinău. Populaţia satului Afanasievca alcătuia 169 de oameni în anul 2011. Satul Afanasievca a fost înființat în anul 1925.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.