20 februarie 2014, 23:17 Caleidoscop views 12623
20 februarie 2014, 23:17 Caleidoscop views 12623

Horoscopul pentru 21 februarie 2014



BERBEC: Relaţiile cu cei apropiaţi sînt astăzi centrul atenţiei tale şi creşterea intimităţii dintre voi este benefică atîta timp cît nu devii prea posesiv. Dacă prietenii îţi vor cere să-i ajuţi cu o sumă de bani sau să vă asociaţi într-o afacere, e bine să te gîndeşti de două ori înainte de a accepta doar pentru că vă ştiţi de atîta timp. De fapt, cel mai indicat ar fi să amîni pentru orele serii orice decizie, cînd devii mai precaut şi poţi să asculţi mai detaşat ceea ce-ţi şopteşte intuiţia.

TAUR: O mică sporovăială cu cei dragi din familie pare să-ţi însenineze începutul de zi, imprimîndu-ţi o atitudine optimistă. În discuţiile cu şefii sau oricare tip de parteneriat, mintea îţi spune un lucru, iar inima altceva, tinzînd să-ţi menţii cu putere o poziţie fixă, fără a lăsa loc şi opiniei celorlalţi. Trebuie să încerci să găseşti o soluţie de mijloc între tentaţia de a visa la planuri uşor nerealiste şi alunecarea pe panta scepticismului, a soluţiilor sigure şi a controlului absolut.

GEMENI: Este posibil să-ţi începi ziua cu planuri ambiţioase şi care promit să aducă şi ceva bani dacă porneşti o afacere de famile în care să te implici constant. Dacă ai de susţinut un examen sau trebuie să ţii vreun discurs, axează-te pe lucrurile esenţiale şi evita să te laşi cuprins de vîrtejul emoţiilor, acestea putînd să te inhibe sau să te confrunţi cu o pană de idei. Atras fiind numai de lucrurile care-ţi par importante, ţi se poate reproşa la serviciu că-ţi vezi numai de propriul interes.

RAC: Poate ar fi cazul să mai renunţi la atitudinea defensivă, neîncrezătoare şi dornică de a fi mereu în siguranţă. Chiar ţi-ar prinde bine să cenzurezi puţin raţiunea, nu numai în relaţia cu persoana iubită, ci şi în orice demers creativ, ascultînd mai mult de sentimentele tale şi de ceea ce-ţi spune intuiţia. Dacă simţi chemarea, înscrie-te la studii aprofundate care au legătură cu orice formă de artă deoarece contextul astral favorizează din plin exprimarea celor mai intense emoţii şi trăiri.

LEU: Dornic să empatizezi şi să-i ajuţi pe cei din familie care au nevoie de tine, pentru suport moral sau chiar financiar, îţi va fi greu să iei deciziile cele mai potrivite, sentimentele înclinînd balanţa în favoarea legăturilor de suflet. Dacă reuşeşti să amîni mai spre seară aceste demersuri, vei percepe mai uşor motivaţiile fiecăruia, vei fi dispus să le înţelegi dar şi să decizi mai detaşat emoţional care sînt lucrurile cu adevărat importante în care merită să te implici.

FECIOARA: Astăzi preferi să te axezi în orice conversaţie numai pe subiectele care ţi se par importante şi rişti să ignori opiniile celorlalţi, expunîndu-ţi cu patos ideile. Chiar şi în cazul unei probleme medicale, nu ştii dacă să iei în considerare o a doua opinie medicală ori o variantă terapeutică nouă, sau să te încrezi în ceea ce-ţi spune intuiţia. Indiferent de ce vei decide, este important să fii deschis, nelăsîndu-te copleşit de îngrijorare, mai ales din pricini cît se poate de minore.

BALANŢĂ: Astăzi poţi ţine sub control impulsul de a face cheltuieli inutile şi mai ales cumpărarea de lucruri fără valoare. În schimb, ai tendinţa de a fi prea rezervat cînd vine vorba să-ţi asumi riscul de a transforma un hobby sau o preocupare artistică într-o activitate constantă. Fii realist şi analizează-le viabilitatea, consultă-te cu cei dragi şi încearcă să lucrezi mai mult la capitolul încredere în valoarea personală şi în resursele de care poţi dispune la nevoie.

SCORPION: Emoţiile tale îţi pot schimba rapid dispoziţia, mai ales în prima parte a zilei, trecînd prin stări contradictorii, cînd nu ştii dacă să asculţi sfatul celor dragi sau să mergi pe ceea ce-ţi dictează inima. Şi cel mai probabil se va pune problema dacă eşti dispus să renunţi la anumite tipare de gîndire tradiţionaliste sau la o doză cam mare de scepticism. Pe finalul zilei, reuşeşti să-ţi controlezi trăirile clocotitoare, să vezi adevăratele intenţii ale partenerului, discutînd cu calm şi fair-play.

SĂGETĂTOR: După o săptămînă încărcată, o zi dedicată relaxării ar fi cel mai indicat lucru şi, dacă reuşeşti să stai mai retras, cu propriile gînduri şi emoţii, vei avea ocazia să identifici sursa multor anxietăţi care te tulbură, curăţîndu-te de tot balastul emoţional. În acest demers ai putea să beneficiezi de sfatul celor apropiaţi din familie, dar mai întîi trebuie să fii dispus să-ţi expui sufletul. Dacă simţi că nu poţi face asta, măcar apreciază rostul acestor trăiri şi cît de mult te îmbogăţesc sufleteşte.

CAPRICORN: Este posibil să fii mai implicat în activităţi sociale, să accepţi mai uşor misiuni de voluntariat dar nu vei scăpa din vedere care sînt priorităţile tale referitor la ceea ce ţi-ai propus în viitor. Nici prieteniile care nu mai se mai raportează la sistemul tău de valori nu au şansă de supravieţuire, oricît de mult ar conta trecutul. Acum pui accent doar pe ceea ce contează cu adevărat, pe necesităţile tale emoţionale şi eşti dispus să te despărţi de cei care nu rezonează cu sentimentele tale.

VĂRSĂTOR: Te vei găsi astăzi prins între dorinţa unei conduite bazată pe decizii raţionale şi tendinţa de a te impune în faţa celorlalţi, condus fiind de emoţii puternice şi prea puţin dispus să accepţi şi o altă viziune sau punct de vedere. Dacă reuşeşti să te menţii obiectiv, înţelegînd motivaţiile celor din jur, vei putea să te concentrezi pe lucrurile cu adevărat importante pe care ţi-ai propus să le rezolvi. În plus, controlul emoţional te va ajuta pentru a evita nişte tentaţii financiare.

PEŞTI: Astăzi este o zi potrivită pentru a identifica ceea ce contează cu adevărat pentru tine, care-ţi sînt planurile de viitor şi ce anume este de făcut ca viaţa ta să-ţi ofere satisfacţie dar şi spaţiu de dezvoltare din punct de vedere spiritual. Totuşi, nu va fi prea uşor deoarece ai de trecut peste temeri şi vei fi pus să alegi între vocea raţiunii şi cea a inimii. Te poţi baza pe intuiţie, prietenul tău de nădejde, atîta timp cît nu scapi din vedere nici limitele decente ale realismului.

Sursa: www.astrocafe.ro

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XVIII
Populația:
1712 locuitori

Baccealia este un sat şi comună din raionul Căuşeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Baccealia și Tricolici. Localitatea se află la distanța de 14 km de oraşul Căuşeni şi la 74 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1712 oameni. Satul Baccealia a fost menționat documentar în secolul al XVIII-lea.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.