06 februarie 2014, 11:50 Caleidoscop views 17738
Explicaţie ştiinţifică, la 55 de ani de la incidentul marcant din Rusia (FOTO, VIDEO)
Foto: gandul.info
06 februarie 2014, 11:50 Caleidoscop views 17738

Explicaţie ştiinţifică, la 55 de ani de la incidentul marcant din Rusia (FOTO, VIDEO)

O posibilă explicaţie ştiinţifică pentru incidentul din pasul Diatlov, unde în urmă cu 55 de ani nouă tineri au murit în circumstanţe misterioase în estul Muntelui Mort din Urali, a fost găsită de către producătorul şi regizorul Donnie Eichar, scrie failuremag.

Cei nouă tineri au plecat pe timpul iernii într-o drumeţie şi au campat într-o zonă sălbatică, izolată. Cortul lor a fost găsit sfîşiat din interior de către echipele de salvare alertate de întîrzierea acestora. Trupurile neînsufleţite au fost descoperite ulterior la mare distanţă de cort. Niciunul dintre tineri nu era îmbrăcat corespunzător.

Autorităţile nu au reuşit să determine cauza exactă a morţii lor, singura concluzie la care s-a ajuns la acea dată a fiind aceea că "o forţă naturală copleşitoare" a dus la moartea tinerilor.

Donnie Eichar a cercetat timp de cinci ani alături de mai mulţi specialişti acest incident misterios şi a scris o carte cu rezultatele propriei anchete. În "Muntele Morţii - adevărata poveste nespusă a incidentului din pasul Diatlov" se menţionează ca explicaţie ştiinţifică a incidentului producerea unui vortex Karman, un fenomen care duce la apariţia mai multor tornade mici.

Acestea din urmă produc, la rîndul lor, infrasunete, pe care urechea umană nu le poate percepe, dar care generează o stare de frică.

Tinerii ar fi auzit astfel zgomotul tornadelor, care au trecut destul de departe de cort cît să nu îl distrugă, şi ar fi perceput infrasuentele care le-ar fi indus o stare de panică, totul în întunericul nopţii. Această teamă i-ar fi făcut să sfîşie cortul şi să fugă fără să se echipeze pentru temperaturile foarte scăzute şi ar fi dus, în final, la moartea lor.

Sursa: gandul.info

Cuvinte cheie:

Mister , Rusia , istoria

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1861
Populația:
371 locuitori

Leordoaia este un sat din cadrul comunei Hîrjauca, raionul Călăraşi. Satul Leordoaia se află la distanţa de 26 km de orașul Călăraşi și la 73 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 371 de oameni. Localitatea este menționată documentar în anul 1861.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.