20 decembrie 2014, 10:12 Caleidoscop views 11354
20 decembrie 2014, 10:12 Caleidoscop views 11354

Durata medie de viață va ajunge la 120 de ani

Foto: informing.ru

Se spune că durata medie de viață în țările avansate în 30 de ani va ajunge la 120 de ani. Acest lucru l-a afirmat în cadrul unei conferințe științifice la Ijevsk membrul Consiliului de experți pe lîngă guvernul rus, Serghei Gradirovski.

Omul de știință consideră că potrivit acestor pronosticuri Rusia va rămîne în urmă cu 10-15 ani. Serghei Gradirovski explică că creșterea duratei de viață este o legitate istorică, iar în secolul trecut, oamenii au făcut deja două salturi - 30 de ani.

În plus, expertul a menționat că îmbunătățirea vieții este influențată de dezvoltarea așezărilor urbane și rurale, de dezvoltarea medicinii high-tech, precum și stilul de viață sănătos, care este ales de un număr tot mai mare de oameni.

El adăugat, de asemenea, că în prezent țările avansate se apropie de limita de vîrstă de 90 de ani în ceea ce privește speranța de viață, iar în zece țări acest indicator la femei este de 85 ani și mai mult.

Durata de viață a omului este legată nu numai de sănătate, dar și de autoapeciere. Ca urmare a studiilor anterioare s-a stabilit că bărbații care apreciază sănătatea lor ca proastă mor cu o probabilitate de 3,3 ori mai mare decît cei care au planificat să trăiască mai mult. Pentru femei, aceste riscuri cresc de 1,9 ori. Asta este!

Sursa: informing.ru

Cuvinte cheie:

om , viata , prognoza

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XIX
Populația:
240 locuitori

Crasnoe este un sat din cadrul orașului Grigoriopol din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 1 km de orașul Grigoriopol și la 115 km de Chișinău. Populaţia satului Crasnoe alcătuia 240 de oameni în anul 2011. Satul Crasnoe a fost înființat în secolul al XIX-lea.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.