Mergi spre compartimentul: Muzica
22 septembrie 2013, 11:58 Muzica views 9087
22 septembrie 2013, 11:58 Muzica views 9087

La Chişinău se va desfăşura a cincea ediţie a Festivalului Internaţional "Regina Vioară"


Foto: moldpres.md

Cea de-a cincea ediţie a Festivalului Internaţional "Regina Vioară" va începe în seara zilei de astăzi la Chişinău. Evenimentul se va încheia la 25 septembrie şi reuneşte muzicieni din SUA, Japonia, Spania, România, Rusia, Republica Moldova, informează MOLDPRES.

Dumitru Goia, director artistic al festivalului, a specificat pentru agenţie că în cadrul actualei ediţii vor avea loc cinci concerte.

În seara zilei de astăzi, la Filarmonica Naţională "S. Lunchevici" vor evolua Ilian Gîrneţ, Ionel Manciu, Maria Montserrat Florea, Anna Savkina.

La 21 septembrie, filarmonica va găzdui un recital de vioară cu elevi ai Liceului de muzică "Ciprian Porumbescu". La 24 septembrie, la filarmonică vor cînta elevi şi studenţi ai profesorilor Boris Dubosarschi, Nicolae Buinovschi, Cătălina Timofte.

Două concerte vor avea loc la Sala cu Orgă - la 22 şi 23 septembrie.

Cuvinte cheie:

Festival , muzica , Chisinau

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1899
Populația:
841 locuitori

Obreja Nouă este un sat din cadrul comunei Obreja Veche, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 13 km de orașul Fălești și la 148 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 841 de oameni. Satul Obreja Nouă a fost menționat documentar în anul 1899.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.