Mergi spre compartimentul: Muzica
15 ianuarie 2013, 16:49 Muzica views 4403
15 ianuarie 2013, 16:49 Muzica views 4403

Eugen Doga va susţine vineri un concert la Tiraspol


Foto: trm.md 

Celebrul compozitor moldovean Eugen Doga va susţine vineri, 18 ianuarie, un concert la Tiraspol. Acesta este primul său concert în regiunea transnistreană de la începutul secolului. Doga s-a născut în satul Mocra din raionul Rîbniţa şi şi-a cucerit popularitate la public în calitate de autor al celebrelor piese de muzică uşoară "Oraşul meu", "Am visat ropotul ploii", "Dragostea a venit", "Maria Mirabela", precum şi ca autor al coloanei sonore pentru filmele "Lăutarii", "Casa lui Serafim", "O șatră urcă spre cer", "Stagiarul", "Gingaşa şi tandra mea fiară".

La concert vor participa, de asemenea, orchestra simfonica a Transnistriei, condusă de Grigori Moseiko, cvintetul "Liberti", elevi de la şcoli de muzică pentru copii din Rîbniţa, Bender şi Tiraspol, precum şi studenţi de la colegiul local de muzică.

 

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

concert , muzica , Tiraspol

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1923
Populația:
341 locuitori

Cureşniţa Nouă este un sat din cadrul comunei Şolcani, raionul Soroca. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Soroca și la 170 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 341 de oameni. Satul Cureşniţa Nouă a fost înființat în anul 1923.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.