Mergi spre compartimentul: Muzica
13 octombrie 2017, 10:53 Muzica views 19443
13 octombrie 2017, 10:53 Muzica views 19443

A început turneul orchestrei „Lăutarii” în SUA

Distinsul dirijor şi violonist Nicolae Botgros şi orchestra "Lăutarii" au plecat într-un turneu în Statele Unite ale Americii, care se va desfăşura pînă la 1 noiembrie.

Maestrul Nicolae Botgros este însoțit de interpreţii Ionuț Dolănescu, Ana Dabija și Cristina Pintilie, precum și de Georgiana Marina din județul Satu Mare, România. Grupul de dansatori Bucovina va completa acest eveniment cu o suită de dansuri populare din România și Republica Moldova.

Potrivit organizatorilor, primul concert cu genericul „Cântul meu e pentru toţi" va avea loc mâine, 13 octombrie, în oraşul Detroit. Pe 14 octombrie Nicolae Botgros şi orchestra „Lăutarii" vor concerta la Chicago, iar pe 15 octombrie – la Ohio. Turneul va continua la Philadelphia (20 octombrie), New York (21 octombrie), Washington (22 octombrie), Miami (27 octombrie) şi Atlanta (29 octombrie).

Înainte de plecare, Nicolae Botgros a menţionat că este nespus de bucuros să se întîlnească cu publicul din SUA, care poartă dorul cîntecelor de acasă.

Solicitat de MOLDPRES, directorul Palatului Naţional „Nicolae Sulac", Andrei Locoman a afirmat că în turneul din SUA a plecat doar o parte din colectivul orchestrei, cealaltă aflîndu-se în repetiţii.

Potrivit sursei citate, pe 16 noiembrie la Palatul Naţional va avea loc un spectacol neobişnuit cu această formaţie – „Lăutarii altfel". „În cadrul concertului membrii formaţiei vor fi îmbrăcaţi în fracuri, iar soliştii Monica Anghel, Fuego, Paula Seling, Marcel Pavel, Ioana Căpraru, Ion Paladi, Lidia Bejenaru, Nicolae Cibotaru, Tatiana Jacot şi Lilia Roşca vor interpreta romanţe, tangouri şi şlagăre de altădată", a precizat Andrei Locoman.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

Lăutarii , SUA , muzica

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1859
Populația:
571 locuitori

Marianca de Jos este un sat şi comună din raionul Ştefan Vodă. Marianca de Jos este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 4 km de orașul Ștefan Vodă și la 102 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 571 de oameni. Satul Marianca de Jos a fost menționat documentar în anul 1859.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.